(P) Descoperă comorile ascunse ale Thailandei

Thailanda este o țară din partea de sud-est a Asiei, în care populația este 95% de religie budistă.

(P) Descoperă comorile ascunse ale Thailandei

Thailanda este o destinație care satisface preferințele mai multor categorii de turiști

Thailanda este considerată una dintre cele mai ieftine opțiuni de vacanță. Cu bilete rezervate din timp, transportul cu avionul este aproape gratis. Distracția, alimentele și băutura au prețuri accesibile, mai ales datorită obiceiului de mâncare stradală, care a devenit extrem de popular și economic printre turiști. Dacă dorești o masă tradițională thailandeză, atunci experimentează meniul alcătuit din supă, curry și un mix cu legume și pește. 

De ce să alegi Thailanda?

Clima prietenoasă. Această țară are 3 anotimpuri. Cea mai potrivită perioadă de călătorit se află în perioada octombrie-aprilie, atunci când vremea este uscată și răcoroasă.

Peisaje splendide. Apele Thailandei găzduiesc cel mai mare pește din lume: rechinul-balenă cu o lungime de 12 metri. Cel mai mare șarpe din lume (pitonul articulat cu lungime de 10 metri), peștele din familia Oxurdecidae (capabil să trăiască și să se cațere în mediile uscate), urși malayezieni, tigri, leoparzi, elefanți, diferite specii de maimuțe, sunt doar câteva din comorile faunei thailandeze pe care le-ai putea vizita. Thailanda este cel mai mare exportator de orhidee din lume, astfel că te vei delecta cu peste 1500 de specii de orhidee, alături de palmieri, pomi fructiferi sau bambus. 

Templele. Acestea sunt organizate în complexe, unde oamenii se adună pentru a se ruga dar și în scop de socializare. Dacă alegi Thailanda drept viitoare destinație de vacanță, atunci nu rata următoarele temple: Wat Phra Si Iriyabot, Wat Pho (cel mai mare complex de temple din capitală), sau Wat Arun. 

Activități distractive. Adunarea internațională a elefanților, eveniment extrem de popular, în care aceștia mărșăluiesc în Surin, în cadrul unei ceremonii de bună-dispoziție și joc. Parcul Lumpini din Bangkok implică vizitatorii în plimbări cu barca pe lacul artificial, tai chi, yoga, meditație. Thailanda este locul preferat pentru amatorii de scufundări. Începătorii pot profita de cursuri în ape de mica adâncime din Ko Tao, iar cei mai experimentați pot alege excursiile cu barca prin Marea Adaman.

Cel mai frumos oraș asiatic, Bangkok, denumit și Veneția Orientului, te întâmpină cu sute de temple, muzee și monumente care povestesc o mare parte din istoria orașului. 

Hua Hin este o stațiune litorală cu o frumoasă plajă de 5 km lungime, limitată de Golful Siam. Aici te vei bucura de snorkeling, eco-croaziere, masaj thailandez, trekking, golf, spa, peșteri, cascade sau parcuri naționale. 

Koh Lanta include 50 de insule, din care 3 sunt locuite. Te vei relaxa cu masaje thailandeze, bazine de apă dulce, păduri de palmieri cu vegetație tropicală, plajă pe nisipul alb lângă ape cristaline și o viață de noapte intensă.

Koh Samui este cea mai mare insulă din Thailanda având o suprafață de 247 km pătrați. Căutată de turiști pentru multiplele opțiuni de distracție pe care le oferă, insula pune la dispoziție: petreceri zgomotoase, scufundări, surfing, până la golfulețe liniștite. 

Pattaya va satisface chiar și cerințele celor mai pretențioși turiști. Este destinația ideală pentru distracție de noapte, plimbări cu barca spre insulele de corali, vizite la templul Wat Phra Yai, sau în grădinile inedite ale parcului Suan Chaloemphrakiat.

Regiunea Krabi este una dintre cele mai spectaculoase locuri din Thailanda datorită masivelor vulcanice care răsar impozante din marea limpede. După plajă și surfing, merită o plimbare la Peştera Tigrilor, unde te așteaptă o panoramă desprinsă din basme.

Cu munți, stânci de calcar, peșteri, plaje cu nisipul alb, palmieri si corali uluitori, Phi Phi este considerată printre cele mai atractive insule naturale pe glob. 

Chiang Mai, cel mai mare oraș din nordul Thailandei și un important centru cultural. Totodată, acesta este unul dintre cele mai căutate locuri pentru pelerinaj, adăpostind peste 300 de temple. 

Cea mai întinsă insulă din Thailanda, Phuket, atrage prin stânci de calcar, plaje cu nisip alb, golfuri și păduri tropicale. Cu ce te surprinde această Perlă a Sudului: tururi ghidate spre cele 3 cascade, schi nautic cu cablul, ciclism montan, trasee călare pe elefanți, golf. 

Koh Phangan este insula, de unde poți admira Cascada Națională Tan Sadet, dunele de nisip care o înconjoară, corali, păduri tropicale, numeroase temple și lăcașuri de cult. 

Khao Lak, stațiunea ideală pentru relaxare și liniște totale. Mediul nepopulat, hotelurile izolate, lipsa aglomerației, creează ambientul optim pentru un concediu tihnit.

În agitația vieții de zi cu zi, doar micile plăceri ne pot pune în mișcare pentru o nouă zi. O carte plăcută, oameni de calitate, o vacanță intensă care să ne bucure sufletul cu frumusețile naturale, să ne încânte mintea cu tradiții noi și să ne dăruiască amintiri de neuitat. Așa cum este Thailanda.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle