(P) De ce să alegem Pbserum Medical și nu alte proceduri – în tratarea numeroaselor afecțiuni estetice

Chirurgia Estetică este ramură chirurgicală ce trebuie să producă noutăți  constant - pentru a se ridică la dorințele din ce în ce mai exigente ale  pacienților. De asemenea, din ce în ce mai mulți pacienți sunt dispuși să  apeleze la proceduri de injectologie pentru remodelare corporală. 

(P) De ce să alegem Pbserum Medical și nu alte proceduri – în tratarea numeroaselor afecțiuni estetice

Trend-ul în chirurgie pune din ce în ce mai mult accent pe rezultate mari cu tehnici minim- invazive'. Dorința pacienților de a înlocui bisturiul cu laserul sau  cu procedurile de injectare este din ce în ce mai prezentă în viețile chirurgilor plasticieni. Această dorință, din punctul meu de vedere, uneori este bine  întemeiată, alteori nu, deoarece unele proceduri chirurgicale nu vor fi niciodată  înlocuite de seringi sau laser. – ne explică Dr. Roxana Lungoci – Medic Specialist Chirurgie Plastică,  Estetică și Chirurgia Mâinii, în cadrul AUM Estetic Clinique, din Constanța. 

Sunt momente în care chirurgia nu este indicată: când, cu siguranță, cu toții am consideră că vârstă  este cam fragedă sau când această metodă invazivă nu va fi niciodată direct proporțională cu rezultatele dorite. Cu astfel de argumente, reușim, de fiecare dată, să ii convingem pe pacienții noștri să  își îndrepte atenția către alternative mult mai sigure și eficiente. Iar Pbserum Medical a venit în ajutorul chirurgului plastician și este mulat perfect pentru  momentele în care  pacienții tineri până  la vârstă matură își doresc rezultate  fără chirurgie. În această direcție, consider că cel mai bine ar fi să vă ofer și  niște exemple clare, din practica mea medicală – legate de indicațiile și rezultatele pe care le puteți avea cu această gamă de produse:

 • Persoane care genetic au exces adipos la nivel cervical anterior/  submandibular (preacunoscuta Gușă). Acest exces adipos, cu  răbdare, în 3, maximum 4  ședințe de Pbserum Medical va dispărea  extrem de armonios, fără vânătăi,  fără anestezie, fără canule.  Bineînțeles nu discutăm de hipotrofie musculară, de mușchiul plastisma sau de o cantitate foarte mare de grăsime. 

Partea interesantă este că majoritatea pacientelor care se prezintă la o consultație de estetică cu Gușa' sunt tinere și au o cantitate moderată de grăsime. Atunci  când intră pe ușă ne spun vreau să scap de asta, dar dacă se poate fără  operație, ci cu laser sau orice considerați dumneavoastră. Frică de bisturiu este și motivul pentru care am așteptat atât de mult, mă deranjează de ani de zile, dar nu m-am  încumetat'.  Cu siguranță această este pacienta perfectă pentru o procedura cu Pbserum Medical. Rezultatul final va fi extraordinar și obținut în timp, lucru care pentru unele persoane este un avantaj, deoarece majoritatea nu își doresc că cei din  jur (colegii de muncă și uneori familia) să își dea seama de aceste intervenții. Recunosc faptul că am avut paciente cu gușă care după 2 ședințe au fost  mulțumite și nu au mai venit la a 3-a, însă aceste cazuri sunt excepții și nu ne putem ghida recomandările după ele.

 • Persoane din ce în ce mai tinere (de data aceasta atât de sex feminin,  cât și masculin) se prezintă cu Pungi sub ochi, îngrozite, de asemenea, de intervenția de Blefaroplastie inferioară din cauza cicatricii post-chirurgicale. Spre deosebire de intervenția de Blefaroplastie superioară, unde cicatricea este mascată în pliul de deschidere a pleoapei și nu se vede niciodată, în cazul celei inferioare ea va fi sub genele inferioare – motiv pentru care toată lumea fuge de ea. Pungile perioculare sunt o parte dificilă de tratat deoarece, de multe ori, sunt cauzate de factori precum dezechilibrele hormonale sau renale. În cazul persoanelor tinere  aș adaugă genetică sau fenotipul (spun asta deoarece eu îmi  practic meseria în județul Constanța, unde sunt foarte multe doamne  și domni de etnie  Turcă și Tătară, care sunt predispuși la această  problemă), ori alimentația care, din păcate, este din ce în ce mai  nocivă și ne afectează corpul din toate direcțiile  (aici punctând  calitatea și cantitatea apei băute, excesul de sare care este prezent  în majoritatea alimentelor, alături de mâncare de tip fast-food sau din restaurante). Oricare ar fi cauza, dacă nu e patologică, pentru persoane între 22 și 52 de ani, atât de sex masculin, cât și feminin – cea mai bună rezolvare consider că o vor avea tratamentele cu Pbserum Medical. 

Pentru tratarea pungilor perioculare, sunt necesare minimum 3 ședințe – aspect foarte important care trebuie explicat de la început pacientului, precum și rezistența acestei  grăsimi care va începe  să dispară mult  mai greu decât  în cazul gusei sau abdomenului.

 • Persoane care fac sport în cantitate moderată (2 ședințe pe săptămâna), au o viață foarte activă datorită jobului sau activității casnice și au, totuși, exces de  grăsime rezidual la nivelul abdomenului, flancurilor, brațelor  sau gambelor. Astfel, vorbim de acele persoane care au un tonus muscular bun, dar nu au timpul necesar să facă  un pas în plus din  punctul de vedere al activității fizice, astfel încât să scape de acest exces, de altfel deranjant. Nu vorbesc aici de > 10 kg în plus, nu vorbesc de candidate de abdominoplastie sau lipoaspirație, vorbesc de cele la  limita. Tot în această categorie intră persoanele care au slăbit mult sau au născut de curând și deși, nu au țesut adipos în plus, au o laxitate  tegumentara care nu dispare cu sport sau regim. Ei bine, aceștia  sunt candidații ideali pentru Pbserum Medical  la nivelul abdomenului, flancurilor, gambelor sau brațelor. Trebuie specificat că, în cazul abdomenului sau al flancurilor – este nevoie de mai mult de un kit aplicat o  dată, dar și de răbdare pentru că avem nevoie tot de minimum 3 ședințe.

 • Le voi trata separat, dar totuși sunt parte din categoria de mai sus, și  doamnele care fac masaje, sport, manaca sănătos, dar nu pot scapă de  celulita de pe feșe  sau coapse, și nici de vergeturi. În cazul lor, dacă nu  există exces de grăsime, la momentul actual nu avem la îndemână nicio  tehnică chirurgicală ce le-ar putea  ajuta. Singura opțiune cu rezultate excepționale  este Pbserum High – care scindează colagenul vechi și  fibroză existentă care ține pielea trasă (celulita) sau întinsă (vergeturi),  relaxează acele gropițe inestetice și acele benzi deranjante și stimulează  colagenul nou pentru a redă fermitatea pielii. Desigur și aici trebuie să  explicăm pacientelor  că vergeturile nu vor dispărea în totalitate deoarece ele practic sunt un țesut  cicatricial, dar vor avea un aspect muuult ameliorat și greu perceptibil. Celulita, în schimb, va fi în proporție foarte  mare dispărută, iar fustele și pantalonii scurți vor fi din nou o opțiune.

 • Un ultim exemplu este cel al cicatricilor retractile, pe care personal – 90% le tratez chirurgical, dar pot fi mult ameliorate tot cu ajutorul Pbserum Medical High – ce le aplatizează și  relaxează. Cât despre cicatricile cauzate de arsuri – de la nivel axilar sau al pliurilor, când este implicat  insuficient țesut astfel încât să pui o grefă  de piele, dar mai mult decât ar fi recomandat pentru excizie și lambou în Z, aleg tot injectarea cu Pbserum Medical – ce se mulează perfect și pacienții sunt extrem de mulțumiți de rezultat.

O să explic și cum funcționează aceste enzime lipo-fibrinolitice de la Pbserum Medical, într-o manieră ușor de înțeles pentru toată lumea: avem 3 produse – Low, Medium  și High – toate conțin Lipază (distruge moleculă de grăsime),  Colagenază (rupe fibrele vechi de colagen, cu alte cuvinte – fibroză) și Liază  (realizează legătură dintre cele 2 și celulele corpului unde ajung injectate). Pbserum Medical Low are în compoziție enzimele in cantitate egală, dar mai  puțin concentrate, Medium prezintă mai multe enzime de lipază și mai puține  de colagenaza și High invers, mai multă colagenaza și mai puțină lipază. 

Acum să vedem cum trebuie să jonglăm cu ele:

 1. În cazul gusei vom folosi Pbserum Medical High împreună cu Medium- în  funcție de consistentă ei:  dacă este dură, densă sau cu piele mai laxă  vom începe cu High care va da drumu la  acea duritate și va strânge  laxitatea pielii în timp ce va face și lipoliză, urmând să aplicăm Medium – care va face în principal lipoliză.

 2. În cazul pungilor de sub ochi se recomandă Pbserum Medical Low alternat cu High. În multe cazuri, eu folosesc High de la prima la ultima  ședință și am avut numai rezultate bune și  vizibile pentru pacienții  extrem de sceptici, atunci când vine vorba de această zona.

 3. În cazul abdomenului, flancurilor, brațelor și gambelor ne vom axa mai  mult pe Pbserum Medical Medium, dar mereu vom încheia cu High.

 4. În cazul celulitei, vergeturilor și cicatricilor retractile – se aplică  întotdeauna produsul Pbserum Medical High.

Ce discuții trebuie să avem cu pacientul înainte să începem acest protocol:

 • Imediat după injectare trebuie să știe că zona se va încălzi și, timp de 2 zile, va simți local o senzație de febră musculară.

 • Pacientul nu trebuie să expună sub nicio formă zona injectată la frig în  primele 3 zile post-injectare, chiar ar fi bine să aplice căldură local – deoarece  această potențează activarea acestor enzime (spre deosebire de frig, ce le inactivează).

 • Nu trebuie să se privească obsesiv în oglindă decât după 2 săptămâni  deoarece, spre deosebire de procedurile cu acid hialuronic, ale căror  rezultate se văd  din a doua zi, sau de toxina botulinică, ce se vede după  maximum 7 zile, cu Pbserum Medical încep să aibă rezultate după 14 zile. Enzimele din compoziția produselor Pbserum Medical trebuie să se activeze și să lucreze din punct de vedere biochimic local.

 • Ședințele se pot programa la 14 zile una de altă, dar eu prefer să le programez la 21 de zile – pentru a avea susținerea rezultatului post-injectare.

 • Recomandăm mereu minimum 3-4 ședințe și, dacă se rezolvă problema  mai devreme, va fi un bonus pentru pacient. Însă, fiecare dintre noi suntem diferiți, iar  răspunsul țesutului celular subcutanat și adipos  depinde de la pacient la pacient. 

Ca și doctor apreciez mult aceste enzime și consider că sunt un ajutor calitativ  și nu unul de compromis – pentru o plajă mare de paciente și pacienți  care ar  prefera să  rămână nemulțumiți de  sine decât să aleagă o variantă chirurgicală.

Că și Femeie înțeleg că socientatea pune din ce în ce mai mare presiune pe idealul feminin și consider că gama de produse Pbserum Medical este că un  retuș calitativ și atent la detalii, al unei sculpturi neterminate, care la sfârșitul  zilei poate face o diferența enormă. În clinică noastră – Aum Estetic Clinique – îl  folosim foarte frecvent, atât  eu, cât și colegii mei – Frunză Radu și Turan Abdulazis.

Acest articol face parte din campania educațională Medifill România – De Vorbă cu Medicul Specialist'-  care oferă informații esențiale despre diferite tipuri de produse, servicii și proceduri medical-estetice, direct din experiența de la cabinet a medicului specialist.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din beauty