(P) Cum să mergi pe tocuri fără disconfort

(P) Cum să mergi pe tocuri fără disconfort

Faci parte din categoria femeilor care adoră să poarte tocuri? Dacă răspunsul este da, cu siguranță te-ai confruntat, cel puțin o dată, cu dureri insuportabile de picioare. Fie pentru că ai ales un toc prea înalt sau că ai dansat o noapte întreagă, este adevărat că pantofii cu toc nu se numără printre cele mai comode accesorii din garderoba unei femei.

Totuși, acest lucru nu presupune renunțarea la pantofii cu toc. Există metode pe care le poți lua în calcul, astfel încât să mergi pe tocuri fără disconfort. Iată care sunt acestea, din rândurile de mai jos!

Alege pantofii în mărimea potrivită

De cele mai multe ori, durerile de picioare nu apar din cauza înălțimii tocurilor, ci din alegerea greșită a măsurii pantofilor. Atunci când alegi pantofii care îți vin perfect, eviți să porți modele care te strâng ori din care îți ies picioarele în timp ce mergi. Nu alege pantofi mai mari sau mai mici, ci optează pentru încălțăminte care îți oferă lejeritate în zona degetelor.

Probează întotdeauna pantofii înainte de a-i cumpăra, fă câțiva pași încălțată și asigură-te că tocul pantofului cade pe mijlocul călcâiului. Acest lucru duce la o distribuire uniformă a greutății corpului și previne leziunile de la nivelul membrelor inferioare.

Caută pantofii ideali pentru piciorul tău

Pentru a împiedica durerile de picioare, trebuie să-ți cunoști și forma tălpii, cunoscută și sub numele de pronație. Nu știi ce tip de pronație ai? Așează-ți picioarele umede pe o hârtie, pe o suprafață plată. Atunci când forma tălpii dezvăluie un arc pronunțat, ai o pronație insuficientă. Arcul este mai restrâns? Pronația este exagerată. În cazul unui echilibru, ai o pronație normală.

În funcție de pronația tălpii tale, poți alege pantofii cu toc în care să te simți confortabil, indiferent de orele pe care le petreci în picioare. Inspiră-te din colecția Karl Lagerfeld și alege pantofi de calitate, ideali pentru evenimentele la care participi.

Optează pentru tipul de toc care îți aduce confort

Deși pantofii cu toc arată bine, îți oferă centimetri în plus în înălțime și îți asigură o siluetă de invidiat, nu ești obligată să porți cele mai înalte perechi. Dacă nu te simți bine cu o pereche de pantofi stiletto, poți întotdeauna să alegi pantofii cu toc gros, care oferă mai multă stabilitate.

Astfel, poți opta pentru tocuri groase, care îți oferă un suport crescut, în timp ce greutatea este distribuită uniform, pe toată suprafața pantofilor. La fel de potriviți sunt și pantofii cu platformă, care au rolul de a susține mai bine talpa și previne presiunea la nivelul picioarelor. Deși nu sunt la fel de eleganți, poți să porți și pantofi cu talpă ortopedică, care îți oferă confort pe termen lung.

Folosește branțuri pentru pantofi

Te confrunți des cu dureri de picioare, bătături sau bășici? Branturile pentru pantofi, din silicon, au rolul să-ți ușureze mersul și îți oferă confort. Totodată, branturile sunt menite să creeze un nivel optim de temperatură și de umiditate, astfel încât picioarele să rămână sănătoase și frumoase.

Ia în calcul protecțiile pentru tocuri

Oricât de frumoase ar fi tocurile, acestea sunt sensibile atunci când vine vorba de cioburi sau pietriș. În afară de branturi, poți introduce în colecția de accesorii și seturi de protecție pentru tocuri. Aceste protecții pentru tocuri sunt ușor de aplicat și de înlăturat, astfel încât tocurile să nu se deplaseze sau să se rupă în timpul mersului.

Ține cont de aceste metode și stai pe tocuri fără dureri, pentru o experiență plăcută! Inspiră-te și din următoarele informații și află cum să mergi pe tocuri, astfel încât să ai un succes garantat.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle