(P) Cum să alegi o vatră de foc pentru amenajarea unei grădini ca scoase din reviste?

Dacă îți place să-ți petreci serile senine afară, admirând cerul însteltat, o vatră de foc pentru grădină este accesoriul perfect cu care poți crea o atmosferă confortabilă, indiferent de anotimp.

(P) Cum să alegi o vatră de foc pentru amenajarea unei grădini ca scoase din reviste?

În timpul iernii, cu ajutorul unui astfel de accesoriu poți îmblânzi gerul atunci când nu ninge, iar în restul anului să încinzi câte un grătar pe cinste ori de câte ori ți-e poftă de o friptură bună sau doar de niște bezele.

În plus, pe lângă toate aceste aspecte practice, o vatră oferă grădinii sau curții tale și anumite avantaje din punct de vedere vizual. Amplasată pe terasă sau într-un punct cheie al spațiului exterior, ea poate schimba radical aspectul peisajului făcându-l să pară decupat parcă din reviste. Sună a scenariu de poveste, nu-i așa? Dacă ți-am stârnit curiozitatea și ai de gând să investești într-un accesoriu atât de versatil, iată care sunt câteva din cele mai importante criterii de selecție:

#1 Stilul

Înainte de a face orice investiție, încearcă să vizualizezi cum s-ar încadra vatra ta în peisaj. Există pe piață atâtea modele și forme de vetre de foc încât indiferent de stilul curții sau grădinii tale, cu siguranță vei găsi un accesoriu care să se potrivească. Un look foarte modern îl poți obține cu ajutorul unui fire pit din oțel solid, de forma unei farfurii adânci, perfect rotunde, cu picioare minimaliste. Pe de altă parte, dacă iubești detaliile, optează pentru un fire pit cu motive decupate în metal (precum fire pit Moresque), potrivit pentru o curte cu accente luxuriante, orientale. Iar dacă mai mult decât pofta de frigărui, eleganța este cea care te determină să faci o astfel de achiziție, în loc de o vatră, cumpără un încălzitor de terasă care cu siguranța va deveni vedeta curții tale. Vei găsi în forme și dimensiuni variate, din metal, oțel solid, ceramică sau argilă.

#2 Spațiul

După ce te-ai hotărât la un produs anume, verifică-i dimensiunile și asigură-te că spațiul outdoor de care dispui îți permite instalarea lui. Chiar dacă te atrag modelele de fire pit cu dimensiuni generoase, în cazul în care spațiul unde vrei să montezi noua achiziție nu se pretează la aprinderea unui foc mare, va trebui să te mulțumești cu o vatră de dimensiuni mai modeste. Nu te necăji însă dacă din cauza aceasta ești nevoită să renunți la prima variantă și să iei de la capăt căutările. La urma urmei, dacă ești inventivă cu amplasarea și te bazezi pe câteva reguli universale de design exterior și interior, ca de exemplu păstrarea unei oarecare simetrii în dispunerea obiectelor, îți poți transforma veranda într-o prelungire confortabilă și elegantă a sufrageriei.

#3 Materialul

Pe website-ul firedeco.ro, un magazin online românesc specializat în vetre de foc exterior pentru terasă și grădină și accesorii pentru gătit în aer liber, poți descoperi o mulțime de modele de vetre de foc din diferite materiale. Alege o vatră din oțel vopsit în câmp electrostatic dacă îți plac accesoriile de grădină cu nuanțe diverse, sau optează pentru oțel carbon cu aspect oxidat, dacă vrei să dai un aer vintage întregului aranjament. În funcție de materialul preferat, ai posibilitatea de a scoate în evidență acest accesoriu inedit, sau dimpotrivă, prin optarea pentru un produs cu aspect ruginit, să-l faci să se integreze în mod natural în peisaj.

#4 Costul

Când îți dorești un accesoriu de grădină cu adevărat special, costul nu ar trebui să facă parte din criteriile principale de selecție, totuși, dacă nu dispui de un buget nelimitat, cu siguranță se va găsi și el pe undeva pe la capătul listei. O vatră de foc elegantă și modernă poate costa oricât, de la câteva sute de lei și până la mii de lei în funcție de model, material și dimensiuni. Însă fiecare leu cheltuit pentru o astfel de investiție se reflectă în calitatea, designul și durabilitatea accesoriului pentru care optezi. La urma urmei, este vorba despre o investiție de care te vei folosi timp îndelungat și de aceea este recomandat să alegi un fire pit bine lucrat și dintr-un material bun, care rezistă în timp, sau îmbătrânește cu gust.

#5 Siguranța

Nu putem sublinia suficient importanța siguranței în alegerea oricărei surse de foc pentru casă sau grădină și de aceea am trecut acest criteriu pe ultimul loc în lista noastră, deoarece vrem să fie cel care ți se întipărește cel mai bine în minte. Siguranța ta, a familiei tale și inclusiv a vecinilor depinde în mod direct de felul cum este construită vatra în care investești.

Pentru un plus de siguranță, poți opta pentru diverse accesorii, cum ar fi capacul din plasă care protejează împotriva scânteilor răzlețe sau capacul din oțel cu ajutorul căruia nu doar protejezi vatra de foc în timpul în care nu este folosită, ci și controlezi focul mai ușor. De aceea, chiar dacă ți se pare mai convenabil inițial, nu opta niciodată pentru improvizații, ci alege doar produse de top, de la companii recunoscute în domeniu, cu ajutorul cărora poți să te bucuri de magia focului în deplină siguranță.

Dotează-ți spațiul exterior al casei tale cu o vatră de foc sau un șemineu exterior și du-ți stilul la alt nivel. Te va răsplăti înzecit!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din elle decoration