(P) Cum să alegi mobilier de calitate pentru baie?

(P) Cum să alegi mobilier de calitate pentru baie?

Baia este zona intimă care îţi aduce un plus de bună dispoziţie dimineaţa, sau, dimpotrivă, îţi poate strica ziua.

Alegerea obiectelor sanitare şi a corpurilor de mobilier pentru baie reprezintă o sarcină importantă. Costurile de achiziţie pot fi destul de ridicate, fapt pentru care este indicat să selectezi de la început mobilier de calitate.  Trebuie să recunoaştem că odată ce ai intrat în magazine rămâi surprins de corpurile pe care le descoperi. Aceiaşi senzaţie o ai şi când intri în categoria de mobilier pentru baie şi este afişată varietatea de dulapuri și baze pentru lavoar disponibile la NeaKaisa.

Branduri renumite de mobilier pentru baie

Trebuie menţionat că alegerea unor branduri de renume este echivalent cu alegerea calităţii. Ceea ce înseamnă că faci investiţii în confort şi funcţionalitate pe termen lung. Mobilierul din baie este supus unui stres suplimentar din pricina umidităţii ridicate şi datorită factorilor favorabili pentru dezvoltarea mucegaiului. Producătorii consacraţi au reuşit să vină pe piaţă cu mobilier pentru baie cu anumite caracteristici care fac faţă condiţiilor speciale din această încăpere. Seturile de baie şi corpurile individuale de mobilier ce poartă amprenta Cersanit, Dalet, Formmat, Ideal Standard, Kolo, Roca, Vitra sunt realizate din materiale rezistente supuse unor tratamente speciale. Pentru a spori funcţionalitatea, dar şi designul deosebit este folosit PAL melaminat, lemn stratificat, MDF sau lemn de stejar. Corpurile rezultate sunt durabile, pot fi exploatate în siguranţă pentru perioade îndelungate şi vin cu un design impresionant.

Ce conţine un set de mobilier pentru baie

Mobilierul pentru baie nu este unul atât de variat din punct de vedere funcţional, însă este bogat pe partea de materiale, compartimentare şi aspect. Seturile pentru baie sunt formate de obicei din dulap pentru baie (suspendat sau nu), bază pentru lavoar (simplă sau cu blat) şi oglindă. Aceste piese întregesc orice baie perfect funcţională.

Practic, corpurile pe care le integrezi trebuie să fie bine compartimentate astfel încât să îţi asigure spaţiul pentru depozitare pe care îl doreşti. Trebuie să fie rezistente, să se comporte bine în contact cu apa / umiditatea şi, bineînţeles, să poată fi curățate uşor. Nu trebuie să uiţi că mobilierul pentru baie te ajută să creezi ambientul cald pe care îl doreşti, așadar trebuie să se potrivească cu personalitatea ta. Poți crea cu uşurinţă un ambient modern, clasic, retro, victorian sau vintage cu ajutorul mobilierului pentru baie şi a accesoriilor decorative.

Varietatea este mare în ceea ce privește dimensiunile şi designul. Sarcina ta este să descoperi piesele potrivite în funcție de spaţiul pe care îl ai la dispoziție.  Specialiştii în design interior recomandă să selectezi mobilierul pentru baie abia după ce ai montat obiectele sanitare (cada, vasul de WC, cabina de duș, etc.). Astfel îţi vei putea selecta şi cumpăra corect piesele pentru această încăpere.

Sfaturi de la experţi privind dulapurile pentru baie

Specialişti în design interior ştiu cât de dificilă poate fi sarcina de a alege mobilierul perfect pentru baie, aşa că vin cu câteva sfaturi care să te ajute să faci alegerea corectă. După cum am menţionat, aceştia recomandă să cumperi mobilier pentru baie, dulapul şi baza pentru lavoar, abia după ce ai montat cada/cabina de duş şi vasul de WC cu rezervor. Măsoară cu atenţie spaţiul disponibil. Nu îţi doreşti să cumperi un dulap mare care să  producă disconfort  vizual și nici unul mic care să nu satisfacă necesarul de spaţiu.

Nu cumpăra chiuveta înainte! Verifică oferta, poţi găsi seturi cu lavoar şi bază care conferă un aspect modern încăperii. Alege o bază pentru lavoar suspendată pentru că igienizarea se face mai uşor şi scade riscul de dezvoltare a mucegaiului şi depunere a calcarului.  Chiar şi când baia este foarte mică nu poziţiona corpuri de mobilier deasupra vasului WC şi nici deasupra căzii. Vei scăpa lucrurile în toaletă sau în cadă. Oricât eşti de atent, astfel de accidente se pot întâmpla oricând.

Acestea sunt doar câteva dintre secretele pe care le poţi aplica pentru a avea siguranţa că achiziţionezi mobilierul potrivit pentru baia ta.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din advertorial