(P) Cum poți păstra lănțișoarele din argint în stare perfectă cât mai mult timp?

Bijuteriile din argint fascinează și atrag privirile ca un magnet, indiferent de model sau dacă sunt decorate cu diferite pietre prețioase sau semi-prețioase.

(P) Cum poți păstra lănțișoarele din argint în stare perfectă cât mai mult timp?

Argintul captează toată atenția datorită strălucirii sale și se potrivește oricui. Cu toate acestea, pentru a-i păstra frumusețea și strălucirea și pentru a te bucura cât mai mult de bijuteriile tale preferate, argintul necesită o îngrijire specială, însă nu trebuie să îți faci griji. Nu este deloc complicat să păstrezi bijuteriile în stare perfectă, iar în cele ce urmează îți vom prezenta câteva sfaturi, în special pentru lănțișoarele din argint. 

Lănțișoarele din argint sunt bijuteriile care la prima vedere par a avea nevoie de cea mai puțină atenție din partea noastră, când vine vorba despre îngrijiri. Insa, fiind expuse la foarte mulți factori, din când în când trebuie să le acordăm atenție. 

În primul rând, lănțișoarele sunt purtate într-o zonă în care glandele sebacee sunt într-un număr foarte mare (spre deosebire de încheietura mâinii spre exemplu) așa că transpirația și sebumul se vor transfera zi de zi pe aceste bijuterii. Apoi, trebuie să luăm în calcul și parfumul: poate nu pulverizezi parfum direct peste lănțișoare (nu este deloc recomandat) însă acesta se poate transfera foarte ușor. Tot lănțișoarele vin în contact și cu alte produse de îngrijire pentru corp sau pentru păr și de asemenea pot fi și purtate sub haine și pot fi foarte ușor agățate. 

Foarte importantă este și calitatea lănțișoarelor. Astfel, îți recomandăm să te informezi înainte de fiecare achizitie și să te asiguri că bijuteriile cumparate vin însoțite de un certificat de autenticitate, așa cum sunt lantisoare din argint de la ChicBijoux

Câteva sfaturi pentru îngrijirea lănțișoarelor din argint 

Așa cum spuneam mai sus, este foarte important să eviți pulverizarea parfumului direct pe lănțișoare sau pe piele în imediata lor apropiere. La fel poți proceda și cu alte produse de îngrijire pe care le folosești, indiferent de specificul acestora. 

Știm că multe persoane nu își dau lănțișoarele jos, însă este important să nu dormi cu acestea și să nu faci baie purtându-le, dacă vrei să te bucuri de ele cât mai mult timp. În cazul în care îți faci griji că s-ar putea slăbi mecanismul de închidere, acesta se repară sau se schimbă foarte simplu și rapid. 

Pe timpul nopții sau când nu porți lănțișoarele, ai grijă unde le depozitezi. O recomandare ar fi să le păstrezi în săculeți speciali din catifea sau mătase ori într-o cutie de bijuterii. 

Chiar dacă urmezi toate aceste sfaturi, la un moment dat vei observa că bijuteriile din argint se pot oxida ușor, dar nu te teme deoarece este un proces natural. Dacă nu ai îngriji bijuteriile, pătarea și înnegrirea acestora ar apărea mult mai repede și ar fi mult mai dificil de înlăturat. Poți duce bijuteriile la un bijutier, pentru a le curăța eficient sau te poți ocupa chiar tu să le redai strălucirea și frumusețea. Astfel, poți cumpăra soluții speciale pentru curățat bijuteriile sau te poți ajuta de produse casnice, așa cum sunt pasta de dinți sau apa cu sare. Cum procedezi? Prepară o soluție din apă cu sare sau apă cu puțină pastă de dinți, lasă lănțișoarele la înmuiat timp de jumătate de oră, apoi curăță-le cu o periuță de dinți moale, clătește-le și șterge-le cu o cârpă moale. Este atât de simplu! 

În încheiere, am vrea să știm cum îți îngrijești tu lănțișoarele din argint. Scrie-ne în secțiunea de comentarii! 

Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle