(P) Cum poți menține o atmosferă de vară pe tot parcursul anului în locuința ta?

Nimeni nu vrea ca vara să se termine. Este vremea perfectă pentru a te relaxa în aer liber de-a lungul zilei, atunci cand ai concediu. Totuși, pare ca trece prea repede, căci nici nu poți să-ți dai seama uneori cum s-a terminat.

(P) Cum poți menține o atmosferă de vară pe tot parcursul anului în locuința ta?

Pentru a menține o ambianță văratică în locuința ta pe tot parcursul anului, poți lua câteva măsuri pentru a da un aspect cât mai relaxat încăperilor casei. Astfel, te vei simți întotdeauna ca în vacanță.

Iată cum să-ți amenajezi locuința pentru a avea întotdeauna o ambianță de vară în interior:

Jocuri de culori luminoase

O locuință cu aspect de casă de vacanță trebuie să transmită impresia de spațiu cât mai larg și de lejeritate în alegerea mobilei și a decorațiunilor. Pentru ca acest efect să fie vizibil pentru oricare invitat, experimentează cu nuanțele diferitelor elemente ale încăperilor.

O combinație reușită este formată din alb și albastru. Prima culoare evocă lumina puternică a verii și strălucirea nisipului, iar cea de-a doua liniștea mării.

Culorile pastel pentru pereți sunt esențiale

Încăperile trebuie să transmită oricărui privitor impresia de lejeritate și eleganță fără efort. Pentru a obține acest efect, un element fundamental este culoarea pereților. Alege nuanțe pastelate inspirate din natură, precum verdele sau portocaliul. 

Pentru a vedea ce opțiuni cromatice ai, descoperă gama de vopsele pentru interior și exterior de pe Benjaminmoore.ro. Acestea se remarcă prin calitatea înaltă a materiei folosite și prin gândirea atentă a nuanțelor, astfel că poți să-ți amenajezi locuința la cele mai înalte standarde.

Accente rustice

Dacă ești pasionat de călătoriile în natură, în zone restrânse pline de vegetație, poți alege să adaugi accente cottage în locuința ta. Acestea constau în plantele de dimensiuni mari, cu forme bogate și suprafețele din lemn cu nuanță naturală.

Combinații inedite de materiale

În afara culorilor, este important să găsești și combinația potrivită de materiale. Alege variante cu aspect ușor. Pentru decorarea mesei, se recomandă mai ales vesela și vazele din sticlă transparentă sau colorată și platouri din lemn și sticlă, care se îmbină armonios cu o masă cu aspect natural.

Acordă atenție și decorațiunilor textile, care trebuie sa fie cât mai subțiri și ușoare și să ofere un confort crescut. În timpul iernii, le poți folosi alături de materiale mai călduroase precum lâna, însă accentul trebuie să cadă pe textilele de vară naturale.

O grădină de interior

Un alt element important pentru o atmosferă reușită de vară este și amenajarea unei grădini de interior cu legume și mirodenii. Acest aspect contează și mai mult în cazul apartamentelor, dar nu trebuie să fie ignorat nici pentru locuințele de la curte, pentru că adaugă un plus vizual interiorului. O poți amenaja într-o bucătărie în care tonul predominant este albul, pentru a obține o combinație de culori naturală.

Acestea sunt câteva aspecte pe care le poți lua în considerare pentru a amenaja locuința astfel încât să te simți mereu ca în zilele relaxante de concediu. Încearcă diferite nuanțe și materiale și combină-le în mod armonios pentru un design inovativ!

Sursă foto: Unsplash.com.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din elle decoration