(P) Cum folosești corect scaunul auto pentru copii

(P) Cum folosești corect scaunul auto pentru copii

Dacă obișnuiești să călătorești în mașină împreună cu cel mic, nu uita că scaunul auto este cu adevărat indispensabil. Nu numai că utilizarea acestuia este obligatorie prin lege, dar el îți oferă și multă siguranță. Este esențial să știi cum să folosești corect scaunul auto pentru copii, în așa fel încât acesta să își îndeplinească scopul. 

Alege dimensiunea scaunului auto în funcție de greutatea și înălțimea copilului

Chiar dacă un copil este mereu în creștere, trebuie să ai grijă ca scaunul auto să fie mereu pe mărimea lui. Un scaun de mașină prea mare sau, dimpotrivă, prea mic, poate să fie foarte incomod, dar și nesigur. Copiii au nevoie de scaune de mașină create special pentru ei, pentru a se simți confortabil în timpul călătoriei și pentru a fi protejați. 

Scaunul auto se plasează pe bancheta din spate

Locul scaunului auto este pe bancheta din spate a mașinii și este indicat ca un adult să ocupe spațiul rămas lângă acesta pentru a fi aproape de copil în caz de necesitate. Scaunul se prinde cu centura de siguranță pentru a evita să se miște odată cu mașina. 

Pentru a folosi corect un scaun de mașină este esențial să ții cont de vârsta copilului. Tipurile de scaune auto diferă în funcție de acest factor. Astfel, există scaune concepute pentru copii cu vârsta cuprinsă între 0 și 9 luni, de la 7 luni până la 4 ani, dar și pentru copii mai mari, de la 4 la 10 ani. 

Hamul trebuie fixat foarte bine pe corpul copilului

Hamul care este atașat scaunului de mașină trebuie fixat corect. Acesta nu trebuie strâns prea tare, deoarece va fi cu siguranță incomod, însă nici nu trebuie să fie lăsat prea larg, pentru că nu îl va susține așa cum trebuie pe cel mic și nu va oferi siguranța necesară. 

Scaunul auto trebuie schimbat când copilul crește în înălțime

Creșterea în înălțime a celui mic este primul semn că scaunul de mașină trebuie schimbat. Dacă tetiera scaunului nu mai poate să susțină capul copilului, acesta nu mai este în siguranță, așa că e nevoie de un scaun mai mare sau, în cazul în care e reglabil, trebuie făcute modificările necesare. 

Montajul scaunului trebuie să fie cât mai ferm

Atunci când instalezi scaunul de mașină, asigură-te că acesta nu se mișcă. Baza scaunului trebuie să fie poziționată cât mai bine pe banchetă, iar centurile contribuie la susținerea acestuia. În cazul unei coliziuni, un scaun care nu este montat corect nu este sigur. 

Înclinația scaunului auto trebuie reglată în funcție de înălțimea copilului

Un alt factor important pentru utilizarea corectă a scaunului de mașină este unghiul de înclinație a spătarului. Acesta trebuie să fie adaptat înălțimii copilului. În caz contrat, cel mic poate fi afectat în timp din cauza poziției incorecte și nesănătoase a coloanei.

Scaunul auto trebuie poziționat cu spatele la direcția de mers când copilul este prea mic

Pentru siguranța copilului acesta trebuie transportat în scaunul de mașină cu spatele la direcția de mers, cel puțin până la vârsta de un an. În cazul unui accident, impactul nu va fi preluat frontal de corpul celui mic și acesta va fi protejat de scaunul auto. 

Scaunul auto este esențial atunci când ai copii. Nu numai că utilizarea lui este impusă de lege, dar oferă și siguranță. Pentru a alege scaunul potrivit trebuie să ții cont de vârsta, greutatea și înălțimea copilului, iar apoi trebuie să înveți să folosești scaunul de mașină în mod corect pentru a-l transporta pe cel mic în completă siguranță.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle