(P) Cum alegi lustra ideală pentru sufragerie?

Pe piață există sute sau chiar mii de modele de lustre, de la cele mai simple, până la cele mai complexe.

(P) Cum alegi lustra ideală pentru sufragerie?

Ai de ales dintre lustre minimaliste, cu un bec sau cu două becuri, lustre excentrice, candelabre sau instalații creative.

Având atât de multe variante la dispoziție, probabil că îți este greu să o alegi pe cea potrivită. Totuși, în fiecare tip de living se potrivește un anumit gen de lustră, iar decizia devine mult mai ușoară atunci când știi câteva noțiuni despre design interior și estetică.

Iată cum îți poți alege o lustră perfectă pentru sufrageria ta!

  • Ține cont de materiale

Ai intrat vreodată într-o cameră și ai avut impresia, încă din prima clipă, că aspectul general este unul dezordonat și prea aglomerat? Acest lucru se întâmplă atunci când elementele dintr-o încăpere nu respectă același stil și nu fac parte din aceeași „poveste'. Materialele alese pentru living trebuie să fie în complet aliniament, pentru ca atmosfera din cameră să fie una armonioasă. De aceea, dacă ai un living decorat simplu, cu materiale naturale (lemn natur, textile precum bumbacul, lână sau vâscoză), alege o lustră cu abajur textil sau o lustră subtilă, casual. Evită lustrele tip candelabru, din metale lucioase sau cu accesorii elegante.

În cazul în care sufrageria ta este una elegantă și rafinată, cu mobilier masiv și canapele din piele, optează pentru o lustră la fel de stylish, care să completeze perfect designul, cum ar fi un candelabru cu mai multe brațe. Stai departe, în schimb, de lustrele cu un singur bec, cu elemente din plastic sau textile subțiri.

  • Nu omite proporțiile

Proporțiile sunt esențiale pentru dinamica încăperii. Dacă nu știi la ce ne referim, imaginează-ți un living cu mobilier masiv, accesorii supradimensionate și o lustră minusculă, cu un singur bec. Sau, viceversa, un living cu mobilier din lemn delicat, dar cu o lustră imensă, cu nenumărate detalii și accesorii.

Secretul constă în armonie și în alegerea unei lustre care nu distrage atenția de la restul elementelor, ci le pune pe acestea în valoare, într-un mod subtil.

Fie că ai nevoie de o lustră masivă sau de una delicată, poți vedea online peste 600 de modele de lustre, de diferite dimensiuni și confecționate din diferite materiale. Cu siguranță, vei găsi produsul ideal pentru livingul tău!

  • Intensitatea și nuanța luminii

Corpul de iluminat principal din sufragerie trebuie să fie suficient de puternic pentru a lumina întreaga încăpere. Specialiștii recomandă o lustră cu bec ajustabil, care își poate schimba tonurile de culoare.

Astfel, dacă vei dori să citești sau să lucrezi, vei putea folosi lumina albă, rece, asemănătoare cu lumina naturală. Dacă vrei să te relaxezi și să ai parte de o lumină odihnitoare pentru ochi, poți folosi lumini calde pentru casa ta, în tonuri galbene.

Totodată, numărul de becuri este un factor pe care ar trebui să îl iei în considerare. O lustră cu un bec sau două îți va asigura o luminozitate minimă, în timp ce lustrele cu mai multe becuri, fără abajur, vor lumina încăperea mult mai bine.

  • Distanța de la lustră la podea

Dacă, în urmă cu mulți ani, erau la modă aplicele care se montau foarte aproape de tavan sau chiar lipite de acesta, în prezent apar din ce în ce mai multe modele de lustre care atârnă chiar și până la jumătatea distanței dintre tavan și podea.

Chiar dacă acestea din urmă sunt stylish și pot da sufrageriei un aer modern, ai grijă ca ele să nu creeze un efect de camera joasă, micșorând, vizual, spațiul.

În final, alege o lustră pe placul tău, dar care să respecte, totuși, elementele de bază menționate anterior. Urmarea regulilor îți va asigura un rezultat final armonios – un living modern, corect proporționat și armonios!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din elle decoration