(P) Culorile anului 2021 desemnate de Pantone pentru arta florală

(P) Culorile anului 2021 desemnate de Pantone pentru arta florală

An de an, Institutul Pantone desemnează culorile specifice anului în curs. Autoritatea mondială din domeniul sistemelor de culori hotărăște vedeta anului, culoarea ce va deveni un trend demn de urmat în numeroare industrii precum arta florală, buchete și aranjament, modă, frumusețe, mobilier, decorative, design grafic și design industrial.

Pentru anul 2021 și pentru a doua oară în istorie, Pantone a desemnat două culori reprezentative: Ultimate Grey, o nuanță superbă de gri sprem și Illuminating, o nuanță de galben strălucitor. Care este semnificația acestor culori și cum le poți combina în arta florală, vei afla din articolul următor.

Semnificația culorilor aflate în trendul anului 2021

Datorită evenimentelor care s-au petrecut în anul anterior 2020, Pantone a ales pentru 2021 două culori care au menirea să readucă buna dispoziție. Pentru toți, anului 2020 a fost unul plin de provocări, dificil și unic. Efectele lui încă își fac simțită prezența și acum. În alegerea culorilor Pantone ține cont de tendințele actuale din toate domeniile și din online, dar își dorește să reflecte și situația actuală a lumii în mod cromatic.

Combinație dintre culorile alese Ultimate Grey și Illuminating reprezintă optimismul, gândirea pozitivă și puterea. Ultimate Grey este culoarea care denotă fundamentul de care avem nevoie, fiind o nuanță solidă și rezistentă, iar Illuminating este culoarea asociată cu optimismul și fericirea, dar și cu lumina și razele soarelui.

Galben Illuminating este o culoare veselă și luminoasă. Nuanța este caldă și oferă o sclipirea aparte de care omenirea are atât de multă nevoie. Din punct de vedere a semnificației, galbenul este culoare ce definește speranța, iar aleasă în acest context, ne ajută să depășim obstacolele cu voie bună și optimism.

Ultimate Grey este o culoare simbol al puterii, stabilizării și rezistenței. În natură griul este regăsit în elemente solide, cum sunt de exemplu pietrele, iar acest lucru denotă rezistența în condiții grele și în timp. Asemenea nonculorilor alb și negru, griul se potrivește cu orice culoare, având puterea de a deschide nuanțele mult prea închise.

Ambele culori se potrivesc foarte bine când sunt alăturate și denotă numai stări pozitive.

Culorile Pantone în arta florală

Trandafirii galbeni, lalele galbene sau alte flori ce au nuanța aceasta se vor regăsi cu siguranță în buchetele și aranjamentele florale de anul acesta. Combinația dintre cele două culori va fi prezentă atât la evenimente corporate, cât și la cele familiale. Cu siguranță, anul acesta se vor crea buchete superbe de flori compuse din flori galbene și elemente decorative gri ce se vor evidenția între ele.

Atunci când vei vrea să aduci optimismul și zâmbetul pe chipul unei persoane dragi, poți comanda buchete de flori moderne de pe Maison d’Or. Cu siguranță vor avea efectul scontat și vei reuși să faci un cadou de suflet, plin de semnificații și actual. 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle