(P) Covoare pentru intrarea în casă – De ce trebuie să ții seama când le alegi

(P) Covoare pentru intrarea în casă – De ce trebuie să ții seama când le alegi

Deși de multe ori este ales în grabă și fără atenție la detalii, covorul pentru intrare are atât un rol estetic, cât și unul practic. Poți considera acest accesoriu cartea de vizită a casei tale, fiind observat atât de persoanele care te vizitează, cât și de oamenii care doar trec prin fața ușii. Pe de altă parte, covorul contribuie la menținerea curățeniei din interiorul locuinței, mai ales în sezonul rece sau în zilele ploioase.

Există două tipuri de covoare pentru intrare, de interior și de exterior, fiecare punându-ți la dispoziție o varietate de modele din care îți poți alege preferatul. Dacă vrei să ieși din anonimat, covoarele cu mesaje personalizate sau cu imprimeuri interesante sunt soluția ideală pentru a atrage toate privirile. Însă, cu cât paleta de opțiuni este mai mare, cu atât îți va fi mai dificil să te hotărăști. Iată trei criterii care te vor ajuta în alegerea potrivită a covorașelor pentru intrarea în casă.

Cum alegi covorul de intrare pentru exterior

Dacă intenționezi să amplasezi covorul în exterior, vei avea nevoie de un model realizat dintr-un material rezistent la murdărie și umezeală, dar, totodată, ușor de curățat. Astfel, te vei bucura de avantajele practice și îi vei putea menține cu ușurință aspectul îngrijit.

Dimensiunea covorului de intrare de exterior depinde de spațiul pe care îl ai la dispoziție. Dacă locuiești la bloc, optează pentru un model cu dimensiune standard, care să nu îi incomodeze pe vecini sau pe trecători. În schimb, dacă stai la casă, ai libertatea de a opta pentru modele cu dimensiuni mai mari, care pot avea forme neregulate, altele decât clasicul oval sau semicerc, care sunt cel mai des întâlnite în fața ușilor de apartament.

Cum alegi covorul de intrare pentru interior

Rolul unui covor amplasat pe holul de la intrare este acela de a proteja pardoseala de umezeala sau murdăria rămase pe tălpile încălțărilor și de a împiedica răspândirea lor în restul casei. Tocmai de aceea este recomandat să fie realizat dintr-o țesătură mai aspră. Atunci când alegi covorul de intrare pentru interior ține cont de forma și dimensiunea holului unde urmează să îl amplasezi. Într-un hol lung și îngust se potrivește un model dreptunghiular, care dă impresia de alungire, în timp ce în holurile mici și cochete sunt mai potrivite covoarele rotunde.

Culoarea covorului de la intrare trebuie să se potrivească cu celelalte elemente din casă și cu stilul de amenajare. Dacă ai un hol mic, alege un model în culori deschise, iar dacă pereții sunt vopsiți în culori neutre, ai libertatea de a folosi accente de culoare. În funcție de bugetul pe care vrei să îl aloci, poți opta pentru covoare realizate din materiale comune, deloc pretențioase sau pentru cele din fibre naturale și materiale textile de înaltă calitate.

Cum alegi designul potrivit pentru covorul de intrare

Covoarele de intrare sunt disponibile într-o varietate de modele și culori, astfel încât să se integreze în designul oricărei case. Simple, cu mesaje, cu desene sau cu motive etnice, acestea trebuie să se potrivească atât cu stilul de amenajare, cât și cu personalitatea locuitorilor.

Așadar, dacă ești o persoană veselă și nonconformistă, îți poți întâmpina prietenii cu mesaje amuzante imprimate pe covorul de la intrare. În schimb, dacă ești o fire mai conservatoare, modelele simple, într-o singură culoare vor fi pe gustul tău. Pentru spațiile amenajate în stil contemporan sunt recomandate covoarele cu motive geometrice, în timp ce motivele tradiționale sau cele orientale se regăsesc în spațiile cu decor rustic.

Alegerea potrivită a unui covor pentru intrare te va ajuta scoți în evidență personalitatea și amenajarea cu bun gust a casei. Indiferent că sunt modele pentru interior sau pentru exterior, aceste accesorii sunt extrem de utile și mai mult decât atât, pot avea un aspect atrăgător, care contribuie la farmecul locuinței tale.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din elle decoration