(P) Ceasurile feminine – trendul atemporal în materie de accesorii

(P) Ceasurile feminine – trendul  atemporal  în materie de accesorii

Istoria ceasului începe timid undeva în secolul al XVI-lea, când dominau concepțiile Evului Mediu. Momentul este marcat de primirea unui ceas de către regina Elisabeta a II-a de la admiratorul Robert Dudley. În deceniile următoare, purtarea ceasurilor a cunoscut o popularitate insemnată în rândul femeilor aristocrate ale vremii. 

Vremurile secolului recent apus fac aceste accesorii accesibile pentru toate clasele sociale, fiind un motiv de utilizare practică mai cu seamă decât un moft. În acest timp, bărbații victorieni rămân la clasicele ceasuri de buzunar. 

În zilele actuale, ceasurile sunt un accesoriu ce influențează întreg outfit-ul. Nu se poate aduce în discuție elementul practic și funcțional decât într-o mică măsură, deoarece mijlocele de măsurare a timpului sunt revoluționate tehnologic. Un prim aspect important în alegerea ceasurilor constă în calitate și eventual însemnele unui brand renumit. O colaborare cu nume renumite din sfera modei este regăsită pe B-Mall.ro.

Totuși, purtarea ceasului este un trend atemporal. Ce anume a condus la acest concept și care sunt avantajele achiziționării unui ceas? 

Despre ceasuri feminine și accesorii de pe B-Mall.ro

În prezent, unii considera ceasurile de mână o relicvă a trecutului, funcționalitatea fiind una depășită. Aproape orice dispozitiv electronic este prvăzut cu afișarea orei. În principiu, ceasurile de mână sunt indicatoare ale statutului, în special dacă se află sub numele brandurilor recunoscute.

Un ceas de calitate este poate una dintre achizițiile importante efectuate de-a lungul vieții. Este un accesoriu la modă, deoarece se bucură de o istorie impresionantă ce determină aspecte de personalitate și cireașa de pe tort al stilului vestimentar.

Criterii de alegere a ceasului de damă

  • Stilul 

Prima întrebare ar trebui să fie unde va fi purtat ceasul. Cele mai multe doamne și domnișoare își doresc un ceas care să poată fi purtat la diverse ocazii. Astfel, ceasurile casual pot fi o opțiune la îndemână. Pe B-Mall.ro se regăsesc modele ce pot completa diverse stiluri de ținute.

  • Funcționalitatea

Ceasurile se împart în cele cu baterie sau quartz și cele mecanice. Modele ce funcționează după principiul quartz pot afișa data, ore pe mai multe fusuri orare, busolă etc.

  • Precizia

Acest aspect nu trebuie neglijat, deoarece ar constitui o imagine negativă să ne ghidăm tot după un telefon atunci când suntem întrebați cât este ora.

  • Designul

Dimensiunile cadranului sunt cele care orientează alegerile. Deseori cadranele destinate acelor ceasuri pentru femei sunt mai mici și rotunde sau ovale. Trendurile actuale, în schimb promovează stilul masculin care scot în evidență forma încheieturii.

În privința materialului, ceasurile la modă sunt cele cu brățară metalică, acestea fiind și rezistente în timp. Partea metalică este confecționată din oțel inoxidabil sau placate cu aur galben, roz, dar în această situație întrăm deja în domeniul luxului. 

Un ceas trebuie să întregească ținuta în principiu și nu să fie un articol asimetric. Forma încheieturii dictează dimensiunea curelei. Spre exemplu, brățările supradimensionate nu se potrivesc încheieturilor firave.

  • Brandul

În ceea ce privește brandul, un exemplu regăsit pe B-Mall.ro este ceasul Tommy Hilfiger. Așa cum și-a obișnuit clienții fideli, designul proiectat de compania americană Tommy Hilfiger este unul inedit care atrage privirile prin originalitate. 

În funcție de preferințe, modelele de ceasuri pentru femei din catalogul B-Mall stau la dispoziția doritoarelor sub numele diferitelor branduri, colaborare ce a făcut magazinul specificat să fie celebru și care i-a asigurat reputația produselor calitative.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din fashion