(P) Ce spun preferințele tale olfactive despre personalitatea ta

Ai un parfum preferat sau pe care îl porți zilnic? Ești mai atrasă de mirosul anumitor creme de corp și de mâini și îți alegi șamponul și în funcție de aroma acestuia? Nu ești singura care face asta.

(P) Ce spun preferințele tale olfactive despre personalitatea ta

Simțul olfactiv este un stimulent puternic; indiferent dacă te numeri printre cei care folosesc aceleași arome în fiecare zi sau îți place să alternezi o alegorie de miresme, tenta acestora spune multe despre personalitatea ta.

Conform studiilor, notele parfumurilor au calități unice care te pot atrage. În funcție de personalitatea ta, poți fi mai atrasă de anumite mirosuri. Iată care sunt acestea și care este legătura dintre ele și înclinația către ele și trăsăturile de caracter:

Parfumurile citrice

Notele citrice sunt populare în rândul consumatorilor de parfum și produse de îngrijire parfumate. Producătorii folosesc fructe de citrice pentru a recrea aceste mirosuri. Lămâile, limeta și mandarinele sunt responsabile de mirosurile citrice amărui. Pentru a obține variantele echilibrate, parfumierii le combină adesea cu alte ingrediente, precum sunt florile și frunzele citricelor. Notele de citrice sunt des întâlinte la parfumuri damă și de bărbați și indică un nivel înalt de încredere în forțele proprii. Totodată, aceste arome pot fi delicate și te pot duce cu gândul la flirt, astfel că sunt chiar mai populare în rândul adolescenților și al tinerilor.

Parfumurile florale

Pentru a recrea mireasma specifică a florilor, producătorii de parfumuri combină mai multe tipuri de flori împreună cu alte ingrediente. Notele florale generează un miros proaspăt, subtil și delicat. Dacă porți astfel de parfumuri, personalitatea ta este una plină de viață și liniștitoare, cu un efect calmant asupra celor din jur. Totodată, înclinația către aceste mirosuri indică apropierea ta cu natura, dar și tendința de a-ți petrece timpul alături de familie și prietenii apropiați, de câte ori ai ocazia.

Parfumurile lemnoase

Deși notele lemnoase sunt mai des întâlnite în formulele de parfumuri bărbați, aceste miresme nu sunt exclusiv dedicate și potrivite lor și se potrivesc de minune și în formulele dedicate femeilor. De altfel, statistic, femeile de toate vârstele sunt atrase de aceste mirosuri, în detrimentul altor variante. Dacă te numeri printre ele, minimalismul și modernismul te definesc. Parfumurile lemnoase sunt create din produse naturale, precum lemnul de cidru sau brad.

Parfumurile cu mosc

Se crede că persoanele atrase de parfumurile cu note de mosc sunt foarte senzuale și pasionale. Dacă te numeri printre ele, cu siguranță știi ce înseamnă a-ți trăi viața din plin. Adrenalina e prietenul tău cel mai bun, nu te temi să îți expui până și cele mai sensibile laturi și să te aventurezi în activități periculoase. Deși moscul din parfumurile actuale este creat în laborator pentru a se evita astfel cruzimea asupra animalelor, replicarea acestuia a fost adusă la rang de artă, iar diferențele sunt insesizabile.

Parfumurile fructate

Fără să excludem neapărat miresmele citrice din această categorie, le definim astfel pe cele cu mirosuri de prună, caisă sau chiar fructe exotice precum cocosul, fructul pasiunii sau ananasul. Dacă îți plac astfel de arome, cel mai probabil ești o fire jucăușă, deschisă la nou, cu o latură ludică foarte dezvoltată. Nu te dai în lături de la activități creative precum proiectele diy sau pictura, dar nici de la orice presupune mișcare în aer liber.

De regulă, consumatorii preferă variantele de parfum cu note intercalate, tocmai pentru complexitatea aromelor obținute astfel. Însă, dacă ai o preferință pentru anumite note și le regăsești în mai multe dintre parfumurile și produsele tale de îngrijire, s-ar putea ca acest lucru să scoată la iveală mai multe informații despre personalitatea ta decât ai putea crede. Indiferent care-ți sunt gusturile, nu te sfii să îți etalezi personalitatea până în cele mai mici detalii, începând chiar de la parfumul pe care îl folosești zilnic.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din beauty