(P) Ce dimensiuni trebuie să aibă obiectele sanitare şi mobilierul din baia matrimonială

(P) Ce dimensiuni trebuie să aibă obiectele sanitare şi mobilierul din baia matrimonială

De multe ori, amenajarea unei băi poate fi o adevărată provocare, mai ales când vine vorba de dimensiuni. Uneori se întâmplă să alegi o cadă prea mare pentru baia ta sau să aglomerezi spațiul cu prea multe accesorii, iar rezultatul final nu este deloc pe placul tău. 

Baia trebuie să fie cea mai funcțională încăpere din locuință, așa că trebuie să ții cont de anumite distanțe și dimensiuni, astfel încât să te bucuri de un confort garantat. De aceea, îți venim în ajutor și îți oferim câteva sfaturi pentru a amenaja baia într-un mod corespunzător!

Lavoarul

Există oameni care preferă lavoarele suspendate pe perete sau cele cu picior, însă majoritatea aleg lavoarele încastrate în corpuri de mobilier, care au blaturi și spații speciale de depozitare. Lungimea optimă pentru un lavoar ar trebui să fie în jur de 50-60 cm, însă pentru băile luxoase există și lavoare care depășesc aceste dimensiuni, ajungând la 75-85 cm.

Este recomandat ca în fața lavoarului să ai de asemenea 70-100 cm de spațiu liber, pentru a te putea deplasa corespunzător. Dacă montezi două lavoare, asigură-te că persoanele care le vor folosi au la dispoziție cel puțin 60 cm de spațiu de mișcare în părțile laterale.

Vasul de WC

Dacă optezi pentru un vas de WC suspendat, trebuie să știi că acesta are în general o lățime de cca. 40 cm și o lungime de cca. 55 cm. Pentru o utilizare confortabilă a acestuia, ar trebui să te asiguri că există și un spațiu liber, de aproximativ 20 cm, pe fiecare parte a vasului, și că ai lăsat aproximativ 60 cm liberi în fața vasului, în așa fel încât mișcările să nu-ți fie incomodate în niciun fel.

Cada

Atunci când alegi cada de baie, trebuie să cunoști foarte bine  dimensiunile spațiului în care o vei monta. Dacă dispui de o baie mare, poți alege o cadă pe colț, care are dimensiuni generoase și este potrivită pentru un cuplu. În general, căzile au o lungime de 152-183 cm, și o lățime ce variază între 76-107 cm.

Dimensiunea căzii poate varia și în funcție de modelul pentru care optezi. Poți alege pentru baia ta o cadă freestanding: există modele cu lungimea sub 150 cm, acestea fiind ideale pentru băile mici, dar să știi că se găsesc și căzi de mijloc spațioase, ideale pentru persoanele înalte, cu lungimi de cca. 200 cm. Pentru o astfel de cadă, vei avea nevoie de baterii cu montaj pe pardoseală, iar dacă ești interesat de prețuri la baterii de cadă, poți găsi online o mulțime de oferte extrem de avantajoase.

Suporturile pentru prosoape

De obicei, suporturile pentru prosoape au o lungime de 48 – 60 de centimetri, cel puțin în cazul barelor. În schimb, dacă optezi pentru un suport circular, diametrul acestuia poate varia între 20-23 de centimetri. Este recomandat să amplasezi aceste suporturi la aproximativ 76-122 cm deasupra podelei sau la o înălțime de 30-90 cm deasupra căzii, pentru a avea acces ușor la prosoape.

Dulăpiorul din baie

Medicamentele, cremele sau diversele produse cosmetice pot fi depozitate în dulăpioare speciale, montate, de preferință, la cca. 120 cm deasupra podelei, pentru a beneficia de un acces facil. Prosoapele, halatele și produsele de curățenie pot fi așezate într-un dulap inferior, mai aproape de nivelul podelei. Poți opta pentru dulăpioare cu oglinzi, pentru a amplifica senzația de spațialitate din baie.

Ține cont de aceste dimensiuni și te vei bucura de o baie confortabilă și bine organizată, în care fiecare lucru este la îndemână și nu îți încurcă mișcările.  

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din advertorial