(P) Câte și ce fel de perechi de încălțăminte trebuie să aibă un copil?

Până la vârsta de patru ani, copiii cresc într-un ritm alert și vei observa acest lucru în momentul în care vei realizat cât de des are nevoie de îmbrăcăminte și încălțăminte noi.

(P) Câte și ce fel de perechi de încălțăminte trebuie să aibă un copil?

După această vârstă, hainele se vor schimba destul de des, însă creșterea tălpii va fi mai înceată. Dacă până la patru ani e posibil să schimbi încălțămintea copilului la maxim 6 luni, uneori chiar și mai des, mai ales dacă apar pusee de creștere, după această vârstă vei constata că va putea purta anumite încălțări mai mult de 8 luni (maxim un an). De aceea, este important să investești în încălțăminte de calitate, care să îi asigure copilului suportul necesar pentru a păși corect.

Foarte mulți părinți aleg încălțăminte ieftină, din cauza ritmului de creștere, spunând că nu are rost să investească prea mult momentan, însă acest lucru poate duce la o serie de probleme de sănătate. Având în vedere ritmul creșterii, nu trebuie să cumperi prea multe perechi de încălțăminte odată, de preferat ar fi să aibă două din același timp (spre exemplu două perechi de încălțăminte sport de zi cu zi) pe care să le schimbi dacă se deteriorează de la joacă sau în momentul în care rămân mici. În continuare, îți vom prezenta și ce fel de încălțăminte trebuie să aibă un copil, în funcție de scopul acesteia.

În primul rând, pentru grădiniță sau școală, copilul va avea nevoie de încălțăminte de schimb. Astfel, alege o pereche foarte confortabilă, eventual pantofi sport sau mocasini, care să îi permită copilului să se joace în voie și să îi protejeze picioarele. Dacă practică și diverse sporturi sau alte activități, va fi nevoie să îi cumperi încălțăminte specială: spre exemplu pantofi sport pentru fotbal, pentru baschet, pentru volei, pentru balet, pentru dans și așa mai departe. Chiar și în cazul în care copilul nu este implicat în vreo activitate sportivă, dacă este școlar, va avea nevoie de pantofi de schimb pentru ora de sport.

Pentru momentele petrecute afară, la joacă, în parc sau oriunde altundeva, copilul are nevoie de încălțăminte sport confortabilă. Atenție la culori și la materiale. Nu îi oferi copilului încălțăminte din piele întoarsă sau în culori deschise. Copilul va dori să se joace, să sară în bălți după ploaie, să intre prin iarbă și toate aceste activități au nevoie de pantofi care se pot întreține ușor. Îți recomandăm două astfel de perechi de incaltaminte copii de cea mai buna calitate, pentru a avea de schimb în caz că una dintre ele se udă sau se murdărește și are nevoie de o curățare mai serioasă.

Pentru sezonul cald, îți recomandăm sandale, atât pentru fetițe, dar și pentru băieței. Acestea sunt foarte bune pentru mers prin oraș sau la mare, însă nu i le oferi prin iarbă, deoarece există riscul de ciupituri de căpușe. Sandalele sunt confortabile și pe timp de vară vor ajuta copilul să nu se încălzească foarte tare.

Un copil are nevoie și de încălțăminte elegantă, pentru zile de naștere, vizite, petreceri și altele, așa că o pereche de pantofi din piele lăcuită sunt perfecți. Pentru fetițe se pot alege balerini deosebiți, cu fundițe sau cu sclipici.

Toamna, copiii au nevoie de încălțăminte impermeabilă. Cea mai bună alegere este reprezentată de cizmele de ploaie, iar mai apoi de ghetele din piele naturală. Astfel, picioarele copilului vor rămâne mereu curate și uscate și se va putea juca în voie. Pentru zilele fără ploaie, se pot alege si cizmulițe subțiri, din piele întoarsă.

Ultima categorie de încălțăminte de care are nevoie un copil este cea de iarnă: ghete și cizme îmblănite, din piele naturală. Acestea sunt impermeabile și păstrează căldura, iar alături de o talpă antiderapantă, vor fi perfecte pentru alergat prin zăpadă.

Sperăm ca aceste informații să îți fie de ajutor!

Sursa foto: marelbo.com

Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle