(P) Care sunt cele mai uzuale operații estetice pe care și le fac vedetele?

Se știe că nimeni nu este perfect, însă vedetele, mai mult decât oricine, par să nu accepte acest lucru și aleg să apeleze la tot felul de intervenții estetice pentru a își îmbunătăți aspectul.

(P) Care sunt cele mai uzuale operații estetice pe care și le fac vedetele?

Se știe nimeni nu este perfect, însă vedetele, mai mult decât oricine, par nu accepte acest lucru și aleg apeleze la tot felul de intervenții estetice pentru a își îmbunătăți aspectul. Fie vorbim despre intervenții chirurgicale care necesită un timp îndelungat de recuperare, fie despre cele minim invazive, se pare bisturiul medicului estetician a devenit cel mai bun prieten al celebrităților, atât peste ocean, cât și în România. Iată care sunt cele mai uzuale operații estetice pe care și le fac vedetele!

Intervențiile la nivelul sânilor

Intervențiile la nivelul sânilor își păstrează popularitatea și ocupă un loc fruntaș în preferințele vedetelor. Aici nu vorbim doar despre augmentare mamară, ci și despre mastopexie (ridicarea sânilor) sau chiar reducție mamară. Un renumit medic estetician din România declara recent că efectuează anual, în medie, 250 de intervenții chirurgicale plastice de mărire a sânilor. Pentru acestea pot fi folosite implanturi cu silicon sau implanturi saline.

Vedetele care aleg să apeleze la cei mai renumiți chirurgi plasticieni pentru o operație de mărire a bustului pot scoate din buzunar până la 5000 de euro, în timp ce o intervenție cu scopul de a ridică sănii costă în jur de 2500 de Euro, iar o reducție mamară are prețul cuprins între 1600 și 4000 de Euro. Putem spune că vedetele din România nu cheltuiesc foarte mulți bani pentru asemenea intervenții chirurgicale, având în vedere că în Statele Unite prețul se poate dublă sau chiar triplă! Dintre vedetele de la noi și de peste hotare care au apelat la intervenții estetice de mărire a bustului le putem aminti pe Mihaela Rădulescu, Antonia, Mădălina Ghenea, Kourtney Kardashian sau Kate Hudson. La cealaltă extremă sunt celebritățile care au ales operația de reducție mamară, Simona Halep și Drew Barrymore fiind doar două exemple.

Liposucția

Liposucția este o procedura cosmetică prin care se elimină grăsimea dintr-o anumită parte a corpului, având în același timp și scop de remodelare corporală. Această poate fi efectuată cu laser sau sub anestezie generală ori zonală și este o intervenție destul de simplă, acesta fiind probabil motivul pentru care atât de multe vedete apelează la ea. Un alt motiv ar putea fi comoditatea. În definitiv, cine nu ar preferă să slăbească peste noapte sau să scape de grăsimea încăpățânată din anumite zone ale corpului, fără sesiuni extenuante de sport și diete drastice?

În funcție de medicul pe care îl aleg pentru o astfel de intervenție, de modul în care este făcută, dar și de zona corpului vizată, vedetele plătesc între 600 și 4500 de euro pentru a scapă de grăsimea inestetică. Nu sunt foarte multe vedete care au recunoscut că au slăbit cu ajutorul liposucției. Totuși, Raluca Bădulescu, Beyonce sau Mariah Carey sunt doar câteva exemple de celebrități pentru care dietă și sportul nu au funcționat, așa că au ales liposucția pentru a își modela anumite părți ale corpului.

Blefaroplastia

Chirurgia de remodelare a pleoapelor este o intervenție estetică ce câștigat popularitate în rândul vedetelor, care apelează fie la blefaroplastie superioară (remodelarea pleoapelor superioare), fie la blefaroplastie inferioară (remodelarea pleoapelor inferioare). Această intervenție este menită să corecteze defectele apărute la nivelul pleoapelor și să ofere un aspect estetic mai plăcut în zona ochilor. Pentru a scapă pacientul de pleoapele căzute și de pungile de grăsime de sub ochi, medicul estetician îndepărtează excesul de piele, grăsime și țesut muscular. Rezultatul? Intinerirea și îmbunătățirea aspectului pleoapelor și zonelor din jur!

În România, o intervenție chirurgicală de remodelare a pleoapelor costă între 600 și 1900 de euro, iar una dintre celebritățile autohtone care a recunoscut că a apelat la o astfel de metodă de îmbunătățire a aspectului fetei este cântăreața Alessia. În afară, Cameron Diaz, Renee Zellweger sau Catherine Zeta-Jones sunt doar câteva dintre vedetele care au optat pentru o blefaroplastie. Chiar și bărbații sunt fani ai acestei proceduri care îmbunătățește considerabil aspectul fetei, câteva exemple în acest sens fiind George Clooney, Tom Cruise sau Al Pacino.

Rinoplastia

Rinoplastia este o intervenție chirurgicală la nivelul nasului, care are ca rezultat schimbarea formei sale, cu efect asupra întregii fizionomii a fetei, dacă este făcută în scop estetic sau îmbunătățirea respirației, în cazul în care este făcută în scop medical. Deși majoritatea susțin că deviația de sept a fost motivul pentru care au suferit o astfel de intervenție chirurgicală, în cele mai multe situații, vedetele apelează la rinoplastie din motive pur estetice și mai puțîn din motive ce țîn de sănătate. În unele cazuri, celebritățile au trecut de mai multe ori prin acest tip de intervenție chirurgicală, din simplul motiv că rezultatul nu a fost din prima cel dorit.

Fie că doresc să aibă un nas mai mic, mai îngust sau vor să corecteze profilul sau asimetria nasului, vedetele scot din buzunar sume de bani cuprinse între 1500 și 3200 de euro pentru o rinoplastie, în funcție de medicul estetician la care aleg să apeleze. Andreea Bălan, Gina Pistol sau Lora sunt câteva dintre vedetele autohtone care au recunoscut că și-au modificat aspectul nasului, iar dintre cele de peste ocean le putem menționa pe Jennifer Grey, Ashley Tisdale sau Jennifer Aniston, care nu s-au sfiit să vorbească deschis despre această experiență.

Aceastea sunt doar câteva dintre operațiile estetice la care se apelează în mod frecvent și, bineînțeles, acestea nu se rezumă exclusiv la vedete. În România, piață operațiilor estetice a crescut simțitor în ultimii ani, anul 2020 aducând chiar un număr record de astfel de intervenții, în ciuda restricțiilor impuse de pandemie, iar profilul clientului s-a diversificat. Astfel, din ce în ce mai multe femei, dar și bărbați, aleg varianta unei intervenții chirurgicale pentru a corectă diferite defecte estetice, în special la nivelul fetei, uneori apelând la un credit rapid pentru a susține costul unei astfel de proceduri. De ce? Motivul este simplu, corectarea defectelor estetice, care uneori pot fi cu adevărat traumatizante pentru unele persoane, aduce un plus de încredere, stimă de sine, fericire și poate crește simitor calitatea vieții unei persoane.

Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din beauty