(P) Care sunt cele mai iubite flori ale lunii Mai?

Toți știm că luna Mai este denumită și Florar, așadar putem spune că Mai este luna florilor! Acest lucru este favorizat și de vreme care este potrivită pentru creșterea și dezvoltarea profilor, ne mai existând temperaturi scăzute, fiind ploi sporadice și soare.  

(P) Care sunt cele mai iubite flori ale lunii Mai?

În acest articol vei afla care sunt cele mai iubite flori din luna Mai și cum poți alege combinația de flori potrivită pentru ea, pentru că florile sunt cadoul potrivit în orice moment.

Crinii

Crinii sunt niște flori remarcabile, care transmit eleganță și grație. Sunt flori foarte iubite, atât de noi, cât și de grădinari pentru frumusețea lor și pentru faptul că sunt ușor de întreținut vesele. 

O legendă ne prezintă faptul că și zeița iubirii, Venus a fost invidioasă pe frumusețea crinilor, de aceea a adăugat un element în plus florii, pistilul din centru. Se spune că aceste flori simbolizeaza dragostea și pasiunea, fiind asociați cu zeița Venus.  Fiecare culoare purtată de crini semnifică ceva diferit, roșu simbolizează dragostea, portocaliu semnifică fericirea, culoarea roz transmite tinerețea, albul semnifica puritatea, iar crinii galbeni transmit veselia. 

Margaretele

Se pare că margaretele își au originea în Africa, fiind cunoscute drept flori care cresc pe camp.

Margaretele au floarea sub forma unei stele, iar în creștinism acestea sunt identificate ca fiind florile Sfintei Maria Magdalena. Aceste flori sunt foarte iubite și datorită inocenței pe care o transmit. 

Bujorii

Bujorul reprezintă cea mai iubită floare a lunii mai pentru că are o mireasmă foarte puternică și încântătoare, iar în funcție de culoarea pe care o poartă, bujorul emană o mireasmă diferită, cei albi și roz au un miros puternic, iar bujorii corai sau grena  poartă un miros mai discret. 

Una dintre legendele despre bujor ne spune că un împărat avea în împărăția sa o pădure, unde trăiau niște zâne care transformau orice muritor în animal, buruiană sau floare, dacă îndrăzneau să le calce tărâmul. 

Împăratul avea un băiat, Bujor, căruia i-a povestit despre acea parte a împărăției și cât a trăit tatăl lui nu s-a apropiat de pădure, dar după moartea tatălui său, când el a preluat împărăția a vrut să cunoască fiecare colțișor din ea, așadar a ajuns și în pădure, gândindu-se că zânele nu îi vor face rău. Vraja a început să acționeze imediat și toţi locuitorii s-au transformat în flori mici și buruieni, iar pe Bujor l-au transformat într-o floare roșie mare și foarte bine mirositoare. 

Lalelele

Lalelele sunt cele mai populare flori din luna Mai, fiind considerate un simbol al iubirii întrucât un băiat, pe nume Farhad îndrăgostit de Shirin, a aflat că aceasta a fost ucisă  și imediat a plecat sprea ea. În drumul său s-a prăbușit de pe o stâncă și din fiecare picătură de sânge scursă a răsărit o lalea. 

Lalelele sunt atât de încântătoare pentru că prezintă o paleta largă de culori. 

Așadar acum poți să-i dăruiești femeii din viața ta cosuri cu flori dintre cele mai iubite ale lunii Mai, știind ce semnifică fiecare și cum o poți impresiona.    

Sursa foto: pexels.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle