(P) Caracteristici ale diamantelor naturale – iată ce trebuie sa știi

(P) Caracteristici ale diamantelor naturale – iată ce trebuie sa știi

Femeia care nu poartă bijuterii cu diamante este precum un diamant neșlefuit. Ea nu realizează de fapt adevărata sa valoare decât în momentul în care găsește acel ceva care o face să strălucească.  Fiecare persoană are propriile calități și trăsături care o pun în evidență. În același sens, diamantele naturale au caracteristici diferite care le ajută să strălucească și să aibă un caracter unic. 

Zilele speciale din viața oricărei femei pot fi marcate în mod excepțional cu un set de bijuterii selecte. Poți alege dintre coliere cu diamante elegante, pandantive romantice sau o pereche de cercei ravisantă. Aceste bijuterii pot fi înnobilate de diamante naturale sau de pietre prețioase precum safirul sau smaraldul. Mai jos poți găsi informații utile cu ajutorul cărora vei înțelege de unde provine de fapt frumusețea inegalabilă a pietrelor prețioase naturale. 

Te-ai întrebat vreodată ce semnifică cei patru „C' ai diamantelor? Dacă îți dorești să alegi bijuteria desăvârșită, aceste aspecte te vor ajuta să apreciezi adevărata valoare a diamantelor. Cei patru „C' reprezintă de fapt patru caracteristici esențiale ale diamantelor: greutate (carat), culoare, claritate și tăietură (cut).

Tăietura unui diamant – caracteristica esențială

Când ne gândim la bijuterii cu diamante naturale, primul cuvânt care ne vine în minte este „strălucire'. Tăietura unui diamant este cea mai importantă, întrucât pune în valoare atât proprietățile lui reflective, cât și calitatea slefuirii. Bijutierii crează din diamantele brute, opere de artă desăvârșite. Un profesionist știe întotdeauna să aprecieze adevărata valoare a unui diamant tăiat. Dacă este tăiat cu mare precizie, va permite luminii să se reflecte intens. 

Bijuteriile care transmit cel mai bine emoție sunt cele cu o tăietură perfect executată. De cele mai multe ori, bijuteriile cu tăietura ideală ajung cel mai ușor în inima femeii. De aceea, cele mai căutate inele de logodnă sunt cele cu diamante rotunde, care prezintă o tăietură foarte populară. Dacă ești în căutarea unui astfel de inel, este bine de știut că o piatră prețioasă tăiată în proporții corecte va permite luminii să se întoarcă prin partea de sus. În schimb, cu cât tăietura este mai adâncă, cu atât mai mult se pierde lumina prin părțile laterale. 

Cum evaluăm diamantele în funcție de greutate?

Trebuie să aveți în vedere că diamantele se evaluează în funcție de greutate, nu în funcție de mărime. Greutatea diamantului se măsoară în carat, care echivalează cu 0,20 grame. Când aveți de ales dintre două diamante de aceeași mărime, trebuie să știți că ele nu au neapărat aceeași greutate. Tăietura diamantului poate face ca greutatea să difere. De aceea, un diamant cu o tăietură adâncă va părea destul de mic pentru greutatea sa. 

Un inel  cu un diamant de peste două carate intră în categoria acelor bijuterii cu diamante rare, care se găsesc mai greu în explorările miniere. Din acest motiv, prețul unui diamant crește exponențial odată cu dimensiunea acesteia. 

Dacă dorești să faci un cadou atemporal femeii importante din viața ta, este important să alegi cu atenție bijuteria. De exemplu, pentru o persoană cu degetele subțiri, un diamant minimalist va părea mai mare. Găsește echilibrul perfect între caracteristicile pietrei prețioase și cele ale persoanei iubite. 

Puritatea diamantului este redată de culoare

Acest termen este adesea interpretat greșit de către iubitorii de diamante. Culoarea nu se referă la diamantele roz, albe sau albastre. Ea indică gradul de puritate al nuanței pietrei prețioase. Poți verifica culoarea diamantului dorit în diagrama gradelor de culoare a diamantelor. Această caracteristică se referă la lispa nuanțării diamantelor, clasificându-le în funcție de transparență. O piatră prețioasă mai nuanțată, deci mai pură, va fi mai valoroasă.  GIA a clasificat culoarea diamantelor pe o scală de la D la Z. D-ul este extrem de rar, fiind un diamant complet incolor. Z-ul are o tentă vizibilă de culoare galben-maroniu.

Cele mai apreciate inele de logodnă sunt cele cu diamant în formă rotundă sau princess, întrucât ele reflectă cel mai bine lumina. Ele maschează accentele de culoare din interior. Doamnele le preferă în combinație cu aurul alb, datorită capacității lui de a spori frumusețea diamantelor.

În ce măsură îți poate influența alegere claritatea unui diamant?

Un diamant cu o claritate impecabilă este considerat flawless' (fără imperfecțiuni), fiind extrem de rar. Claritatea se măsoară în numărul de imperfecțiuni. Acestea apar în mod natural și nu sunt vizibile cu ochiul liber, de aceea, ele nu afectează frumusețea diamantelor. GIA a format o scală a clarității, diamantele cu cele mai puține imperfecțiuni având cel mai mare grad în acest clasament. 

Este esențial să știți că un diamant cu o claritate mai mare nu oferă și o mai  mare strălucire. Strălucirea este redată de tăietură. Deși știm cu toții că diamantele sunt unice, ele nu sunt perfecte. Acest lucru este perfect normal ținând cont de modul lor de formare. Forma și dimensiunea diamantului afectează claritatea. Cu toate acestea, claritatea este mai puțin importantă decât tăierea sau culoarea unui diamant.

Simetria și șlefuirea pietrei prețioase – cum pot ele influența aspectul bijuteriei

Această nevoie de a atinge perfecțiunea a fost întotdeauna în mintea femeilor. Din acest motiv, ele au fost mereu atrase de frumusețea ingenuă a diamantelor naturale. Deși acestea nu sunt perfecte, ele se pot apropia de acel aspect ideal și cu ajutorul slefuirii și al simetriei. 

Un diamant va arăta cu atât mai bine, cu cât simetria fațetelor va fi mai mare. Astfel, lumina se va reflecta dintr-o fațetă în alta, parcă aflându-se între două oglinzi. Finețea și delicatețea unui diamant sunt sporite de șlefuirea pietrei prețioase. Cu cât șlefuirea este de o mai bună calitate, cu atât strălucirea se va intensifica. 

Diamantul Briliant – un spectacol de măiestrie

Majoritatea bijuteriile vândute în ziua de astăzi sunt înnobilate de un diamant briliant. Cele 58 de fațete obțin o strălucire care răsfață privirile, prin maximizarea reflexiei și refracției luminii. Valoarea lui inegalabilă, împreună cu aspectul impozant, este o piesă de nelipsit pentru femeile cu prestanță.

Prin energiile divine pe care le transmite, a reușit timp de mai bine de un secol să trezească iubirea din inimile femeilor. Un inel de logodnă cu diamant briliant nu va da niciodată greș. Aceste inele de logodnă poartă sentimente care nu pot fi exprimate în cuvinte. Profunzimea lor se armonizează cu profunzimea redată de diamantul briliant.

Diamantul Princess și lumea sa de basm

Acest model combină strălucirea tăieturii rotunde cu o forma pătrată și modernă. Bijuteriile ravisante cu diamante Princess din aur roz de 18 kt reprezintă un vis pentru domnișoarele cochete care nu au nevoie de ocazii speciale pentru a trăi cu stil. Femeile care poartă o astfel de bijuterie impozantă nu așteaptă ocazia specială pentru a se remarca. Ele creează din fiecare moment o nouă ocazie de a străluci. 

Princess Cut este a doua cea mai populară formă de diamant, dând un aer regal bijuteriei printr-o formă dichisită. Noblețea unui astfel de inel va face ca orice femeie să se simtă bine în piele ei și să aibă mai multă încredere în propria persoană. Tăietură sofisticată și colțurile ascuțite o vor fermeca și îi vor transmite o stare de prosperitate. 

O caracteristică de suflet a diamantului – puterea de a tansmite emoție

Încă din cele mai vechi timpuri, femeile purtau bijuterii cu diamante care le transmiteau un mesaj foarte important. Acela că, cea mai frumoasă caracteristică este unicitatea. Frumusețea naturală a diamantelor și cea a femeilor au format întotdeauna o armonie perfectă. Diamantul a rămas totodată și vestitorul iubirii absolute. De aceea, inelele de logodnă cu diamante naturale au rămas un simbol clasic al dragostei. 

 Legământul dintre doi îndrăgostiți este un moment unic al vieții care merită sărbătorit cum se cuvinte. Inelul cu diamante, fiind un cadou atemporal deosebit, păstrează veșnic sentimentele de iubire absolut. Acesta exprimă infinitul poveștii de iubire. Inelul din aur roz, galben sau alb de 18kt, împreună cu un diamantul valoros, a reprezentat întotdeauna o mărturie a unei iubiri împlinite. 

O bijuterie cu diamante este mai mult decât un accesoriu. Ea reprezintă imboldul de care femeia ar nevoie pentru a învăța să trăiască, să iubească și să simtă intens. Din acest motiv, cele mai fermecătoare inele de logodnă sunt create cu minuțiozitate și pasiune. Maeștrii bijutieri, nu numai că urmează reguli clare pentru desăvârșirea acestor creații, dar pun mare preț pe ceea ce transmite bijuteria. 

Valoarea acestor bijuterii cu diamante naturale este întregită de poveștile, sentimentele și trăirile ce le poartă. Odată cu trecerea timpului, doamnele au privilegiul de a purta cu aceeași euforie bijuteriile lor de suflet. Alege o bijuterie pe care o vei prețui întreaga viață și care va ține vii aceste amintiri.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle