(P) Când ai nevoie de un medic dermatolog, specialist în problemele părului?

La un moment dat, fiecare om poate avea nevoie de un tricolog – un specialist în chimia și fiziologia părului și problemele scalpului.

(P) Când ai nevoie de un medic dermatolog, specialist în problemele părului?

Astfel de medici sunt la mare căutare în ziua de azi, deoarece sunt îngroziți de faptul că-și pierd podoaba capilară, mai ales atunci când au un început de chelie.

Există și probleme mai puțin grave, dar totuși deranjante, motiv pentru care soluțiile eficiente contra căderii părului reprezintă un punct de interes major pentru o bună parte din populație.

Când ai nevoie de un medic specialist în problemele părului? 

De regulă, treci pragul cabinetului său, atunci când vrei să faci o examinare a părului și a pielii, din cauza apariției unor probleme legate de căderea părului sau de infecții fungice ale scalpului.

Examinarea se face cu atenție și este completată și de o consultație în zona altor semne vitale, pentru a depista dacă nu sunt probleme la glanda tiroidă, sistemul nervos, sau dacă nu există tulburări hormonale ori probleme ale circulației sanguine.

Care sunt avantajele vizitei la tricolog?

În primul rând, un medic tricolog poate depista orice problemă de păr pe care o poate avea un om. El va examina pielea capului și părul, va pune o serie de întrebări cu privire la modul de îngrijirea părului, dar și despre stilul de viață (alimentație, somn, mișcare și altele).

În anumite cazuri, el poate descoperi natura bolilor scalpului sau chiar a căderii părului. Dacă aceste cauze sunt tratate corespunzător, atunci sunt șanse de îmbunătățire a aspectului și sănătății podoabei capilare. 

Când apar probleme de căderea părului, cu siguranță cea mai bună soluție este de a apela la ajutorul tricologiilor. Aceștia sunt specialiști în păr și scalp, deci au cele mai bune răspunsuri la întrebările pacienților cu astfel de probleme. Ei pot depista factorii cauzatori ai bolilor de scalp și ai căderii exagerate a părului și pot oferi soluții de tratament, dar și sfaturi de îngrijire a părului cu cele mai optime produse pentru podoaba capilară. 

Astfel de specialiști pot oferi și tratamente care rezolvă căderea părului, care îmbunătățesc aspectul părului deteriorat și subțire, cum sunt de exemplu produsele de pe Gettik.ro. În general, singurele produse care merită încercate în cazul problemelor de acest fel sunt produsele profesionale. 

Mulți oameni se duc la dermatolog când au probleme cu părul și pielea capului, însă ei trebuie să caute un medic dermatolog specialist tricolog. Diferența între un dermatolog și un specialist în tricologie este faptul că al doilea are studii aprofundate despre păr și scalp. Mulți medici dermatologi se specializează în tricologie, fac cursuri pentru a trata bolile părului și ale scalpului. 

Dacă ai probleme cu căderea părului, nu mai pierde timpul și programează-te la un tricolog, pentru a afla un tratament prin care îți poți salva podoaba capilară. Uneori, când problemele sunt prea avansate, este posibil ca să ai nevoie de tratamente mai complicate, de transplant de păr

Oamenii în general se feresc să discute despre probleme, precum combaterea cheliei, sau de diverse proceduri pe care le fac, pentru că această problemă în general le afectează stima de sine. Așadar, mulți țin secret faptul că fac vizite la tricolog, atunci când observă că au o chelie incipientă sau alopecie androgenică. În general un astfel de diagnostic este stabilit de medic și tratamentul de asemenea. 

În cazul cheliei, cauzele pot fi foarte diferite, cum ar fi de exemplu: stresul infernal, lipsa de vitamine, radiațiile, infecții fungice, malnutriția, anumite boli. Pentru a trata această problemă trebuie depistată cauza și abia apoi căutat un remediu. 

Prin urmare, pentru a preveni și trata problemele părului, cel mai indicat este să mergi la un astfel de specialist încă din timp, atunci când observi ceva neobișnuit la nivelul scalpului și părului.  

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din beauty