(P) Beneficiile psihoterapiei online pentru cupluri

Tu și partenerul tău căutați modalități de a rezolva probleme grave din relația voastră? Nu ești singur. Multe cupluri caută un psiholog care să îi ajute să rezolve problemele majore din relațiile lor.

(P) Beneficiile psihoterapiei online pentru cupluri

Cel mai important lucru de știut pentru cuplurile care caută un psiholog este că niciun cuplu și nicio familie nu sunt imune la conflict. Momentele mai grele sunt o parte inevitabilă atunci când alegi să-ți împarți viață cu cineva. Un psiholog poate învață partenerii sau cuplurile căsătorite noi strategii de adaptare. Dacă vrei să rezolvi problemele din relația ta, un psiholog poate  fi ajutorul de care ai nevoie.

De ce apelează cuplurile la psihoterapie online

Atunci când ședințele de psihoterapie în cabinet sunt unica opțiune, multe  cupluri aleg să nu solicite consiliere. Acest lucru se întâmplă deoare se pot  simți inconfortabil să facă schimb de informații intime cu un străin, într-o  clădire de birouri. Acum, există și alte opțiuni pentru cuplurile care vor să fie ajutate, fără presiunea sesiunilor  tradiționale la cabinet. Psihoterapia online face posibil că familiile să ia parte la ședințele de psihoterapie oriunde s-ar afla.

Atunci când cuplurile aleg să apeleze la psihoterapie, pot cauta în siguranță, în  intimitate, un psiholog online cu care să vorbească din confortul casei lor. Căutarea este mai puțin stresantă, oferind chiar și cuplurilor care nu vor ca familia sau prietenii să poată afla despre problemele lor, o modalitate de a găsi ajutorul de care au nevoie.

Beneficiile psihoterapiei online pentru cupluri

Participarea la ședințele de psihoterapie de cuplu poate avea urmatoarele beneficii pe termen lung:

  • Cuplurile care aleg psihoterapia pot experimenta o reimplicare în relație  și își vor aminti de ce i-a atras la început. Cu alte cuvinte, psihoterapia poate ajuta la reaprinderea flăcării.

  • Arinderea  flăcării. Psihoterapia de cuplu te poate ajuta pe tine și pe soția  ta, sau soțul tău, să dezvolți o nouă fundație pentru ca relația să meargă  în viitor, pe baza respectului reciproc. În  acest caz, o îmbunătățire a  abilităților de comunicare poate duce la îmbunătățirea  comportamentelor din relație.

  • Atunci când cuplurile participă la ședințele de psihoterapie online găsesc un loc sigur pentru a discuta probleme pe care ar fi putut să le evite. Să vorbești deschis și sincer despre probleme poate duce la soluții reale. Psihologul va ajută cuplul să vorbească despre probleme.

  • Pe măsură ce se desfășoare ședințele, vei descoperi că sfaturile psihologului pot face diferența. Perspectiva imparțială a acestuia te va  ajuta să înțelegi mult mai bine sentimentele și emoțiile celuilalt.

  • Psihoterapia online poate ajuta cuplurile casatorite să înțeleagă care  sunt punctele forte și punctele slabe cum le pot folosi pentru a menține  relația puternică și pentru a fi fericiți  împreună. Psihologii ajută cuplurile  să învețe să nu mai folosească slăbiciunile reciproce ca armă în relația lor.

Nicio relație nu este perfectă, dar asta nu înseamnă că trebuie să fii mulțumit  într-una plină de conflicte. Scopul psihoterapiei de cuplu este de a învață cuplurile căsătorite cum să lucreze împreună, în loc să fie unul împotriva  celuilalt.

Pe parcursul ședințelor online oferite de cabinete psihologice ca Mind Institute, partenerii învață să se vadă unul pe celălalt așa cum sunt, nu cum cred că ar trebui să fie celălat.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle