(P) Atunci când rejuvenarea intimă nu mai este un tabu

Pănă nu demult, procedurile de rejuvenare intimă erau privite cu scepticism, cu atât mai mult cu cât acestea presupuneau o intervenție chirurgicală, spitalizare și timp de recuperare îndelungat. Cu cât avansul tehnologic a permis versatilitate, siguranță și eficiență mai mare, cu atât rejuvenarea intimă a devenit o alegere din ce în ce mai des întâlnită și promovată în rândul femeilor la nivel mondial. 

(P) Atunci când rejuvenarea intimă nu mai este un tabu

Ce este rejuvenarea intimă, mai exact? Ce presupune o astfel de procedură? Când este necesară și unde, în România, o putem efectua? Aflați, mai jos, toate răspunsurile.

Rejuvenarea intimă sau vaginală este o procedură din ce în ce mai des întâlnită în rândul femeilor, în special după vârsta de 40 de ani. Aceasta presupune diminuarea canalului vaginal și remodelarea cutanată (intern și/sau extern) – în scopul redobândirii elasticității, tonusului și fermității la nivel local. O astfel de procedură este ideală atât pentru sănătatea zonei intime, cât și pentru îmbunătățirea vieții sexuale. 

Înaintarea în vârstă, problemele hormonale, sarcina, menopauza sau stresul – sunt doar câțiva dintre factorii ce pot produce schimbări la nivelul zonei intime. Aceștia duc adesea la afecțiuni precum laxitate vaginală, incontinență urinară, sindromul genito-urinar al menopauzei, atrofie vaginală sau vulvară, alături de uscăciune, mâncărimi sau chiar dureri în timpul contactului sexual (dispareunie). Astfel de probleme au nu numai repercusiuni medicale, dar afectează și calitatea vieții de zi cu zi a unei femei. 

Din fericire astăzi există metode non-invazive, rapide și accesibile  – pentru tratarea eficientă a tuturor acestor probleme. Mai mult, unele dintre ele permit chiar rejuvenarea zonei intime din punct de vedere estetic, în cazul în care femeile se confruntă cu o hiperpigmentare locală. 

Care sunt cele mai sigure metode prin care putem efectua un tratament de rejuvenare intimă?

Există numeroase metode pentru rejuvenare intimă: procedurile clasice – chirurgicale, acelea injectabile pe bază de acid hialuronic sau PRP (plasmă bogată în trombocite) sau tratamentele cu tehnologie laser. 

Dintre toate acestea, rejuvenarea vaginală cu laser este o procedură în plină ascensiune datorită avantajelor sale: este non-invazivă, nu implică incizii, este rapidă, nedureroasă și nu necesită timp de recuperare.

În momentul de față, unul dintre cele mai sigure și populare echipamente medicale pentru rejuvenarea zonei vaginale este CO2RE Intima. Numeroase paciente care l-au ales au descris procedurile drept extrem de sigure, efectuate în condiții de igienă maximă datorită aplicatorilor săi sterili, de unică folosință, atât interni, cât și externi. CO2RE are și un aplicator chirurgical în cazul în care este necesară îndepărtarea țesutului nedorit la nivel local sau excizia negilor și tumorilor benigne. De asemenea, tratamentul în sine a fost descris ca fiind nedureros și foarte rapid, la acestea contribuind sistemul de rotație 360° și tehnologia avansată a laserului fracționat CO2

Înainte și după o procedură de rejuvenare intimă

Tehnologia laser a simplificat foarte mult întregul proces pe care îl necesită o astfel de procedură. Înainte de orice, este necesar un consult de specialitatate și alte posibile investigații (în funcție de pacient). Este exclusă efectuarea tratamentul în cazul femeilor însărcinate sau care alăptează, au o infecție activă în corp și la nivel local, suferă de atrofie vaginală avansată sau de prolaps la nivelul organelor pelvine, au probleme la coagularea sângelui sau boli vasculare. 

Procedura în sine, în special în cazul tehnologiei laser CO2 – este extrem de rapidă (10-15 minute), fără sângerări, dar și nedureroasă – nu necesită anestezie. În plus, imediat după vă puteți întoarce la activitățile zilnice. 

Un alt beneficiu pe care îl oferă echipamentele laser precum CO2RE Intima este lipsa efectelor secundare, în paralel cu apariția rezultatelor la scurt timp post-procedură. Astfel, începând cu următoarele săptămâni post-procedură veți obseva o îmbunătățire semnificativă a calității țesutului vaginal, alături de fermitate și tonus ridicat. După caz, vă veți bucura de estomparea discromiei locale, de eliminarea uscăciunii, a incontinenței urinare și de îmbunătățirea calității vieții sexuale. Eficiența maximă a unui tratament de rejuvenare vaginală cu laser CO2 este atinsă atunci când țesutul este regenerat complet, după aproximativ 6 luni. 

Unde putem efectua un astfel de tratament, în România? Există numeroase locații specializate în rejuvenare vaginală, însă ceea ce trebuie să știți este că o astfel de procedură poate fi realizată doar de către un medic. Calitatea tratamentului se reflectă, de asemenea, și în metoda aleasă. Una dintre locațiile care garantează încredere, siguranță, un personal specializat, dar și rezultate pe măsură este Anisia Skin & Laser Clinic, din Ploiești. Aici puteți beneficia de eficiența sistemului laser CO2RE – nu numai pentru o procedură de rejuvenare intimă, prin aplicatorii săi dedicați, dar și pentru tratamente non-invazive de rejuvenare facială – prin puterea laserului CO2 a aceluiași echipament.  

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din health & diet