(P) Amenajarea unei sufragerii mici – Cum alegi mobila perfectă

(P) Amenajarea unei sufragerii mici – Cum alegi mobila perfectă

O sufragerie mică nu este atât de dificil de amenajat precum ai crede. Dacă alegi să-ți amenajezi apartamentul cu mobila potrivită, camera de zi va părea mult mai spațioasă, iar tu te vei bucura de o încăpere aerisită, ordonată, cu un design deosebit.

Citește în continuare câteva trucuri care te vor ajuta să optezi pentru piesele de mobilier perfecte într-un living de mici dimensiuni.

Mobilă multifuncțională – o soluție excelentă

O piesă de mobilier care îndeplinește două sau mai multe funcții este un element-cheie al oricărei camere de dimensiuni reduse. Așadar, în loc să te complici cu două corpuri, vei achiziționa unul singur, care este la fel de util, însă ocupă mai puțin spațiu.

De exemplu, în loc de o măsuță de cafea, poți alege un taburet care, pe lângă rolul său principal, poate fi folosit și ca suprafață de așezat băuturile calde sau cărțile, sau ca spațiu de depozitare. Acest tip de taburet are un capac detașabil, iar înăuntrul său poți depozita tot felul de obiecte, cum ar fi telecomenzile, revistele etc.

Dacă ai nevoie de un birou în camera de zi, optează pentru o masă consolă. Aceasta oferă suficient loc pentru un laptop, servind în același timp ca suport pentru obiecte precum lampa, cărțile, dosarele cu acte etc. Așază consola undeva între canapea sau colțar și fereastră, pentru a face economie de spațiu.  

Alege un colțar

Dacă îți dorești să faci camera de zi să pară mai spațioasă, alege un colțar în loc de clasicul set format dintr-o canapea și fotolii. În acest fel, nu vei avea decât o piesă de mobilier, care va ocupa considerabil mai puțin loc în comparație cu două sau trei corpuri.

Această variantă este ideală pentru toți cei care vor să se bucure de o cameră aerisită, fără a renunța însă la posibilitatea de a petrece timp cu familia în living sau de a avea suficient spațiu unde invitații să stea cât mai confortabil.

Cele mai potrivite stiluri, culori și materiale pentru mobila dintr-o sufragerie mică

Este important de menționat că, atunci când amenajezi un living mic, nu doar tipul pieselor de mobilier contează, ci și stilul acestora. În plus, culorile și materialele din care sunt făcute corpurile pe care le alegi pot face o sufragerie mică să pară mai spațioasă.

Caută mobilă joasă, cu un design minimalist, deoarece aceasta va crea iluzia unui spațiu mai vast. De asemenea, optează pentru canapele, taburete, fotolii etc. cu picioare înalte. Explicația e simplă: cu cât se vede mai mult din podea, cu atât încăperea va părea mai aerisită. Când vine vorba de mese, alege-le pe acelea care au picioare subțiri. Un alt sfat este ca dulapurile dintr-o sufragerie mică să fie înguste, pentru a nu ocupa foarte mult spațiu.

Dacă vrei să achiziționezi mobilă din lemn, optează pentru lemnul deschis la culoare. Cel închis la culoare poate încărca și întuneca sufrageria, făcând-o să pară aglomerată. Mobila vopsită în nuanțe neutre și deschise (alb, crem, gri deschis) este, de asemenea, de mare ajutor atunci când vrei să faci camera să pară mai spațioasă.

Urmând aceste recomandări, vei reuși să faci sufrageria să pară mai spațioasă, fără a renunța la mobila de bază. Astfel, combinând utilul cu plăcutul, vei obține o încăpere aerisită, practică și frumoasă.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din elle decoration