(P) Adevărul despre păstură, minunea din stupul albinelor

(P) Adevărul despre păstură, minunea din stupul albinelor

Păstura sau „pâinea albinelor' este un produs natural cu puternic efect terapeutic şi antibiotic. Aceste proprietăţi, dar şi conţinutul ridicat de minerale şi vitamine a făcut ca păstura de albine să devină alegerea multora dintre cei care preferă să îşi îngrijească corpul şi să îşi păstreze sănătatea pentru cât mai mult timp posibil.

Deşi se găseşte destul de rar, pastura este căutată printre amatorii de apicultură şi atent aleasă de către apicultori. Acest ingredient-minune în cantităţi mici îi aduce corpului atâtea beneficii încât aproape că pare ireal! Totuşi, păstura este un produs natural pe care îl poţi utiliza atât pentru anumite afecţiuni cât şi preventiv, ca ajutor în menţinerea sănătăţii.

Ce este păstura?

Devenită cunoscută după Cel de-al Doilea Război Mondial, păstura de albine este produsă de micile zburătoare muncitoare, după ce colectează micro-granule din polen. Acestea le transportă înapoi în stup şi apoi o depozitează pe marginea fagului. 

Albinele tasează celulele de pastură fără să le sigileze cu ceară, iar după 15 zile celulele se transformă în păstură. Odată ajunsă la maturitate, păstura poate fi depozitată pentru mai mult timp. Albinele aleg să producă păstură primăvara, pentru puietul care urmează să apară. Hrana micilor albine a devenit rapid şi suplimentul de hrană al oamenilor. 

De ce este recomandată păstura?

Cu un gust dulce-acrişor, păstura de albine funcţionează ca un antibiotic natural cu pH scăzut ce protejează împotriva germenilor. Deşi nu poate înlocui un tratament antibiotic, păstura reprezintă un supliment de nădejde pentru organism.

În consistenţa păsturii se regăsesc proteine şi aminoacizi care susţin funcţionarea optimă a corpului. Pe lângă acestea, cercetătorii au descoperit şi vitaminele A, complexul B, C, D, E şi K, dar şi o mulţime de minerale care se regăsesc în organismul nostru. Atlfel spus, păstura este produsul-minune ce reechilibrează corpul şi îl ajută să se refacă după o perioadă de solicitare. 

Pentru că trece printr-un proces de fermentaţie, păstura este mai concentrată decât polenul şi susţine corpul prin valoarea sa nutritivă concentrată. „Pâinea albinelor' este aleasă şi pentru că funcţionează ca antioxidant împotriva radicalilor liberi. 

Păstura la un preţ care îi reflectă calitatea

Păstura este un ingredient rar, tocmai pentru că nu poate fi extrasă în totalitate din stupi. Dacă găseşti păstură comercializată la ordinul kilogramelor, îţi recomandăm să tratezi totul cu precauţie ca să poţi să alegi un produs în totalitate autentic.

Cei mai de încredere furnizori ai păsturii sunt apicultorii. Apicola este un astfel de furnizor cu o vechime de peste 25 de ani pe piaţa românească. Acolo vei găsi păstură la preţuri atent gândite astfel încât să reflecte cantitatea, dar să fie accesibile. Păstura de albine poate fi achiziţionată la 100, 200 sau 500 grame. 

Păstura este disponibilă fie în formă naturală, fie în miere, pentru a fi uşor de administrat celor sensibili la gustul său. Produsele pentru copii sunt adaptate nevoilor celor mici şi energici. De asemenea, produsele ce conţin păstură şi polen sau alte suplimente legate de imunitate sunt potrivite persoanelor care doresc să îşi protejeze sănătatea sau să îşi revigoreze corpul după un tratament medicamentos. Ai încercat „pâinea albinelor' până acum?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Unica.ro
Mai multe din advertorial