(P) 7 secrete ale cuplurilor fericite

Ai întâlnit de multe ori cupluri care, indiferent de vârstă, se înțeleg de minune, se completează și au parte de multă fericire împreună?

(P) 7 secrete ale cuplurilor fericite

Probabil că te-ai întrebat cum au reușit să găsească echilibrul emoțional. Și tu visezi la armonie și la o viață plină de sens alături de partenerul tău, dar întotdeauna apare ceva care distruge karma relației. Să fie oare faptul că nu sunteți făcuți unul pentru celălalt? Cu siguranță, punem adesea totul pe seama destinului, a norocului sau a hazardului – așa a fost să fie. În realitate însă, o iubire atât de puternică este rezultatul muncii și al implicării celor doi. Cuplurile fericite au o serie de lucruri pe baza cărora își clădesc un viitor luminat. Iată șapte dintre secretele care fac dragostea lor să se mențină vie în fiecare zi.

Au încredere unul în celălalt

Încrederea reprezintă fundamentul tuturor relațiilor, iar acest lucru îl vei descoperi în numeroase cărți pentru relații fericite. Suspiciunile permanente degradează relația, creează conflicte și certuri, din păcate nelipsite cuplurilor actuale. Atunci când partenerii sunt paranoici sau pur și simplu vor să aibă control total asupra celuilalt, nu vor ajunge să cunoască fericirea. Încrederea în persoana de lângă tine este primul pas spre o viață lungă împreună, deoarece știi că există o persoană specială pe care să te bazezi în momentele când vei avea cea mai mare nevoie.

Știu cât de important este simțul umorului

Dacă ai văzut un cuplu în vârstă, iar ea încă mai râde la glumele lui, îți vei da seama ce importanță are simțul umorului într-o relație. Această latură distractivă a partenerilor îi ajută să depășească situațiile banale și să privească lumea mult mai deschis. Este esențial să râdeți împreună, să vă zâmbiți în fiecare dimineață, chiar și în momentele de grabă sau stres și să nu încurcați simțul umorului cu sarcasmul.

Adorm împreună în fiecare seară

Cuplurile fericite merg la culcare la aceeași oră, se îmbrățișează și se sărută înainte de culcare. Partenerii nu dorm niciodată supărați, ci clarifică lucrurile și ajung la un numitor comun înainte de a somn. Timpul până la culcare este important pentru a-i povesti celui de lângă tine gândurile tale. Nu este indicat să privești la televizor în loc să stai cu persoana dragă. În cel mai bun caz, vizionați împreună un film, apropiați de căldură și alinare.

Comunică

Lipsa de comunicare este una dintre cauzele principale ale eșecului unei relații. În cuplurile actuale, cu greu partenerii pot asculta ce are de spus unul dintre ei, fără a-l întrerupe. Ei bine, sinceritatea și comunicarea sunt esențiale pentru fericire, deoarece e necesar să îi spui persoanei dragi și lucrurile pe care nu îi este neapărat confortabil să le audă, iar aceasta să te asculte și să găsiți împreună o rezolvare pentru orice problemă. Cuplurile fericite spun „mulțumesc' și „iartă-mă', se susțin și se încurajează când unul dintre parteneri trece prin momente mai dificile, comunică și atunci când nu sunt împreună, pentru a vedea cum se simt și dacă au nevoie de sprijin.

Petrec timp împreună

Dacă sunteți împreună în aceeași cameră, nu vorbiți și fiecare face altceva, nu înseamnă că petreceți timp împreună. Vorbim aici despre calitatea momentelor, și nu despre ideea de a împărți permanent același spațiu. Timpul calitativ înseamnă ca pentru o perioadă determinată, poate chiar și pentru 30 de minute sau o oră, să vă acordați atenție totală unul celuilalt. Faceți lucruri împreună, mergeți la plimbare, comunicați, apropiați-vă și sporiți astfel intimitatea relației.

Se țin de mână

Persoanele fericite, aflate într-o relație, se țin de mână sau de braț, în loc să meargă una în spatele celeilalte. Acest gest de afecțiune și respect oferă totodată un sentiment de protecție partenerului, care știe că indiferent ce s-ar întâmpla, este cineva acolo să-l sprijine. De altfel, este bine cunoscut faptul că acest gest simplu reprezintă un indicator pentru cuplurile care se înțeleg bine. 

Își spun întotdeauna ceea ce simt

Am stabilit deja că este importantă comunicarea, însă contează foarte mult și ceea ce spui în diferite momente. Oamenii care se apreciază și se iubesc își vor spune și ce adoră unul la celălalt, dar și cu ce au greșit în anumite situații. Nu își reprimă sentimentele, ci spun mereu ceea ce simt, atunci când simt. Dacă este vorba despre un lucru bun, se vor apropia mai mult. În cazul în care este ceva mai puțin plăcut, vor scăpa de eventuale frustrări și certuri.

 Cuplurile cu adevărat împlinite încearcă să-și formeze astfel de obiceiuri simple ca să mențină relația la fel de intensă pe parcursul trecerii anilor. Dacă ambii parteneri nu lucrează împreună să construiască o iubire frumoasă, gesturile de respect și afecțiune ale unei singure părți sunt, totuși, în zadar. Orice lucru minunat se realizează în doi, iar cu încredere și pasiune, fiecare cuplu va trece testul timpului, rezistând în fața obstacolelor care apar.

Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle