(P) 6 gadgeturi must-have dacă vrei să fii designer vestimentar

Creativitatea unei persoane care lucrează în domeniul designului vestimentar te poate surprinde încă de la prima întâlnire cu aceasta. Un designer vestimentar transpune desenele în articole de garderobă reale ce îmbină frumosul cu utilul și cu esteticul culorilor vii, neutre, naturale sau personalizate.

(P) 6 gadgeturi must-have dacă vrei să fii designer vestimentar

Un designer este influențat de lumea care-l înconjoară: de urban, de natură, de animale și de stările sale de spirit. Dacă creativitatea și ochiul estetic face parte din trăsăturile tale principale, iar jobul de designer vestimentar îți surâde, consultă lista următoare pentru a știi ce gadgeturi te vor ajuta în acest drum.

Călătorește alături de desenele tale datorită unei tablete grafice

Alege o tabletă grafică de calitate pentru desenele tale digitale pe care le vei putea lua cu tine peste tot. Investește într-un model de ultimă generație pentru a te asigura că toate aplicațiile necesare activităților tale vor funcționa fără întreruperi.

Cu atât mai mult, asigură-te că, alături de o tabletă performantă, alegi un stylus care îți va ușura munca. Poți opta pentru stylus-uri cu baterie sau cu încărcător reîncărcabil cât și pentru un stylus wireless.

Folosește o camera foto profesională pentru a imortaliza momentele

Pentru un designer vestimentar, o cameră foto profesională va fi întotdeauna de mare ajutor. Fie că fotografiezi modelele de articole create de tine, că pozezi haine pe care le observi în magazine sau pe stradă sau fie că fotografiezi și înregistrezi momente naturale sau din urban care să te inspire, alege o cameră cu funcțiile speciale pentru nevoile tale.

Laptop ultrabook sau laptop hibrid pentru stocare și aplicații

Alături de o tabletă grafică performantă, se recomandă să achiziționezi un laptop, fie acesta ultrabook sau hibrid. Bineînțeles, poți alege orice model de laptop dorești, însă acestea cântăresc mai puțin față de cele clasice și au dimensiuni mai mici ceea ce le oferă posibilitatea de a fi transportate mai ușor. 

Vei avea nevoie de spații mari de stocare cât și de resurse interne ce asigură o fluiditate optimă a programelor de editare foto și video pentru designul hainele tale.

Telefonul mobil și smartwatch-ul pentru a rămâne mereu conectat

Un designer vestimentar creează multe relații cu potențiali clienți și cu parteneri pentru evenimente și festivități. Telefonul mobil este cea mai bună modalitate prin care designerul poate ține legătura la distanță cu alți colaboratori. 

În cazul în care este ocupat și nu își permite să ajungă la telefon, datorită smartwatch-ului poate închide sau răspunde la apel.

Fitness tracker pentru monitorizarea mișcării

Jobul și pasiunea de designer vestimentar implică multă mișcare și o flexibilitate crescută a programului. Designerul vestimentar, contrar informațiilor des întâlnite, nu are o muncă staționară, ci el trebuie să fie prezent în diferite locuri și evenimente.

Datorită acestor activități, designerul vestimentar poate folosi un fitness tracker pentru a monitoriza cât de multă mișcare face, câte calorii arde, dar poate afla informații și despre ritmul cardiac și alte detalii despre sănătatea acestuia.

Investește într-o stație de încărcare a dispozitivelor

Atunci când lucrezi, ultimul lucru pe care ți-l dorești este să rămâi fără baterie la unul dintre dispozitivele necesare. Investește într-o stație de andocare pentru dispozitivele digitale care conține mai multe porturi de intrare-ieșire USB, potrivite pentru momentele în care nu există mai multe surse de alimentare de perete.

Un designer vestimentar va avea întotdeauna nevoie de un set de cusut, de foarfecă, de diferite instrumente de scris precum creioane, rollere, pixuri sau chiar articole de pictură. Nici caietele, agendele, mapele și cărțile de specialitate nu vor lipsi din arsenalul unui designer.

Cu toate acestea, o persoană dedicată și modernă se va folosi constant de gadgeturile menționate anterior, cu precădere de tableta grafică, laptopul, telefonul mobil și aparatul de fotografiat.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle