(P) 3 reguli de aur pentru bărbații cu stil: Cum porți tricoul

(P) 3 reguli de aur pentru bărbații cu stil: Cum porți tricoul

Tricouri monocrome, colorate, tricouri cu mâneci sau tricouri fără mâneci pentru bărbați, toate se regăsesc în garderoba masculină. Tricoul este una dintre cele mai versatile piese vestimentare. Totuși, deși ai fi tentat să crezi că este ușor să porți tricoul, lucrurile nu stau chiar așa. Tricoul nu este o piesă vestimentară pe care să o porți oricând și oricum. De aceea, atunci când vrei să porți tricou, trebuie să ții cont de câteva sfaturi.

Când poți purta tricoul?

Tricoul a fost multă vreme considerat o piesă vestimentară care te arăta neîngrijit. Totuși, este o piesă confortabilă și practică, motive pentru care a devenit tot mai popular. Tricoul nu se poartă niciodată la nunți și înmormântări. În afara acestor două situații, dacă este purtat corespunzător, poate fi stilat pentru diverse ocazii, nu doar la plajă sau la sală.

Evită să porți tricou la evenimente formale. În schimb, poți purta tricou la orice activitate sau ieșire cu iz lejer și lipsită de pretenții, dar și în cazul în care compania ta a adoptat „vinerile casual'.

Tricourile sunt în special destinate persoanelor active. Așadar, dacă obișnuiești să faci multă mișcare, trebuie să porți tricouri.

Cum alegi tricoul în funcție de constituția corpului

Tricourile arată bine pe bărbații bine făcuți. În schimb, dacă ai kilograme în plus sau ești extrem de slab, nu este recomandat să porți tricouri. Tricoul scoate în evidență burta sau oasele, după caz. De aceea, pentru bărbații cu kilograme în plus, sunt recomandate cămășile de costum sau sacourile sport, întrucât acestea le adaugă structură sau le oferă o formă mai modelată. Bărbații corpolenți pot purta tricouri polo, cu guler, întrucât gulerul atrage atenția spre zona feței, ascunzând în umbră partea mai plină a corpului.

Modul în care îți vine un tricou este important pentru a obține un stil personal și plăcut. Tricoul nu trebuie să îți fie nici prea strâmt, nici prea larg. În cazul în care ești bine făcut, poți alege un tricou mulat, mai degrabă decât unul larg. În schimb, dacă ești supraponderal, alege un tricou mai larg.

Ce croială este potrivită pentru tine

Tricourile se găsesc în două tipuri de croială: la baza gâtului și anchior. Fiecare dintre aceste două modele de croială se potrivește bărbaților în funcție de constituție și de forma feței. Tricoul cu croială la baza gâtului este modelul clasic și este cel mai accesibil bărbaților cu un corp atletic sau cu gâtul mai lung. Acest model oferă echilibru și proporție corpului.

Tricoul cu croială în anchior arată mai puțin formal și aduce un plus de stil bărbatului care îl poartă. Acest model de tricou li se potrivește mai bine bărbaților mai scunzi, întrucât le oferă un plus de înălțime, în aparență. Este recomandat bărbaților cu fața rotundă, dar nu este recomandat bărbaților care au burtă. Asta din cauză că V-ul tricoului atrage atenția asupra părții de jos. De asemenea, poți purta un astfel de tricou și dacă ai puțin păr pe piept și va fi la vedere. Este de evitat, însă, un tricou cu un V foarte adânc și dacă ai pilozitate abundentă.

Reguli de aur privind tricourile pentru bărbați

Urmează aceste trei reguli în alegerea tricourilor tale, pentru a arăta stilat întotdeauna. Ține cont de ocazie atunci când alegi tricoul. Alege tricourile tale în funcție de constituția pe care o ai și ține întotdeauna cont de croială atunci când alegi tricoul.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din fashion