(P) 3 motive să vizitezi Parisul în orice anotimp

(P) 3 motive să vizitezi Parisul în orice anotimp

Parisul, cunoscut și sub denumirea de Orașul Luminilor, este una dintre cele mai vizitate destinații turistice din lume. Metropola franceză atrage cupluri, familii, călători singuri și grupuri de prieteni, metropola franceză își cucerește vizitatorii cu farmecul, stilul și rafinamentul său inconfundabil. Combinația extraordinară de cultură, istorie și modă, de la vechi la nou și de la tradițional la contemporan este de-a dreptul fascinantă. 

Merită menționat că Parisul este genul de loc pe care poți să-l explorezi fără o hartă sau un program de vizitare bine stabilit dinainte. Fiecare stradă oferă surprize interesante și fiecare cartier are caracteristici distincte, care-i sporesc farmecul. În acest articol, îți prezentăm 3 motive pentru care merită din plin să vizitezi acest oraș vibrant, în orice anotimp!

1. Atracții turistice faimoase

Este cunoscută abundența de obiective turistice ale capitalei franceze, însă trebuie să începem prin a sublinia importanța celebrului Turn Eiffel. Cozile de la intrare se întind pe câteva sute bune de metri, așa că te sfătuim să-ți rezervi biletul cu câteva zile, chiar săptămâni înainte (este mai ușor să rezervi bilete de avion Paris București decât pentru Tour Eiffel)! Chiar și așa, merită  tot efortul depus ca să te bucuri de o panoramă de neuitat a orașului. 

Muzeul Luvru, Muzeul Orsay, Catedrala Notre-Dame, cartierul Montmartre, Basilica Sacré-Cœur, Palatul Versailles, bulevardul Champs-Élysées, Moulin Rouge, Opera Garnier și Palatul Luxembourg sunt doar câteva dintre locurile pe care nu trebuie să le ratezi. Plimbarea cu barca pe râul Sena este o modalitate minunată să admiri multe dintre atracțiile Parisului. Alt punct de interes pe care îți recomandăm să-l vezi este Arcul de Triumf, construit ca să onoreze armata imperială franceză a lui Napoleon. 

2. Mâncare delicioasă

Gastronomia locală este una dintre cele mai atrăgătoare caracteristici ale Parisului, numărându-se printre principalele motive pentru care această metropolă este atât de îndrăgită. De la restaurantele primitoare și patiseriile cochete până la cafenelele cu decoruri deosebite, este greu să ignori atmosfera elegantă și romantică a orașului. Bucătăria franceză include preparate faimoase în întreaga lume, precum brânza, baghetele, eclerele, supa de ceapă, coq au vin, croissantele, sufleul de ciocolată, clătitele și salata Niçoise.

3. Grădini și parcuri de distracții

Parisul are o multitudine de parcuri și grădini idilice, unde poți admira spectacolul naturii și te poți relaxa în voie. De exemplu, Grădinile Luxemburg care aparțin palatului cu același nume sunt al doilea cel mai mare parc din Paris și atrag vizitatori de toate vârstele, datorită spațiului vast și a frumuseții peisajelor. Nu putem omite nici celebrul parc de distracții Disneyland Paris, unde atât cei mici, cât și cei mari se vor distra pe cinste. O altă opțiune este Parc des Buttes-Chaumont, o întindere de 25 de hectare și unul dintre cele mai romantice locuri din oraș, presărat cu cascade, poduri și peșteri, precum și o bogată floră și faună.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din advertorial