(P) 3 criterii să alegi un pat pentru care Chrissy Metz te-ar fi invidiat

Ideea acestui articol derivă din dorinţa oamenilor supraponderali de a se bucura de confort oriunde s-ar afla şi orice ar face. Actriţă Chrissy Metz, cunoscută cinefililor pentru rolul Kate Pearson din celebrul serial "This is us" este un model pentru femeile plinuţe din întreaga lume, care încearcă să îi copieze stilul vestimentar, de ce nu i-ar urma exemplul şi în alegerea dormitorului

(P) 3 criterii să alegi un pat pentru care Chrissy Metz te-ar fi invidiat

Un dormitor potrivit pentru actriţă Chrissy Metz este unul care în mod cert răspunde nevoilor unei persoane supraponderale. Cum trebuie să arate un astfel de dormitor pentru a respecta câteva caracteristici de bază?

Ca orice alt dormitor, cel destinat persoanelor care se lupta cu kilogramele în plus trebuie să ofere confort şi linişte contribuind eficient la odihnă corectă a proprietarilor. Amenajarea este recomandat să se facă conform gusturilor şi personalităţii acestora, pentru a dobândi la finalul zilei o stare generală de bine.

Potrivit Rame-Pat.ro, alegerea patului este obiectivul central în amenajarea dormitorului. Pe piaţa de profil, companiile pun la dispoziţie diverse tipuri de paturi, context în care proprietarii trebuie să ţină cont de propriile nevoi. Astfel, principalele 3 criterii de luat în considerare pentru obţinerea confortului dorit sunt următoarele: 

  1. Alegerea unei somiere pentru supraponderali

Cel mai important aspect de luat în calcul în alegerea patului pentru un supraponderal este calitatea somierei. Aceasta trebuie să fie construită astfel încât să poată susţine numărul mai mare de kilograme ale unei persoane supraponderale. De aceea, somiera trebuie să îndeplinească următoarele caracteristici:

  • să aibă lamele rezistente, late;
  • să amortizeze mişcările, fără a le transmite de la un partener la altul;
  • să prezinte o bară transversală sub lamele: proprietate ce oferă siguranţă în plus;
  • să fie fabricată din material rezistent – exemplu: fag.

Principalele tipuri de somiere pentru supraponderali sunt următoarele: 

  • somiera metalică cu 4 lamele late;
  • somiera metalică cu lamele late în totalitate;
  • somiera metalică rabatabila cu lamele late.

Principala diferenţa dintre o somieră clasică menită să ofere doar confort, este că cea destinată supraponderalilor oferă şi rezistenţă sporită datorită lamelelor late. Acestor lamele li se pot adăuga alte două pentru mai multă siguranţă, la cerere.

Multe persoane ar crede că principalul rol în dobândirea confortului îl joacă salteaua. Cu toate astea, ar trebui să ştie că fără rame pat rezistente şi confortabile, produsul nu va putea fi folosit pe termen lung. 

  1. Alegerea unei saltele pentru persoane care cântăresc peste 100kg

Din fericire, somierele pentru supraponderali sunt compatibile cu orice tip de saltea. În oferta comercianţilor online se regăsesc modele de saltele care pot susţine peste 100kg.

Printre acestea, se număra salteaua „2 anotimpuri Silver Eco Memory”. Aceasta are o fată de iarnă şi alta de vară, pentru a putea fi folosită pe tot parcursul anului. Spuma cu memorie din care este confecţionată salteaua ajuta la distribuirea uniformă a greutăţii pe întreaga suprafaţă, astfel încât susţine o poziţie corectă pe tot parcursul nopţii.

Denumirea de „silver” vine din conţinutul de argint care constituie un puternic antimicrobian, prevenind multiplicarea microbilor şi dezvoltarea enzimelor.

  1. Adăugarea pernelor şi pilotei potrivite

Cele mai calitative perne şi pilote sunt cele care conţin puf şi pene de gâscă. Acestea se găsesc într-o varietate de dimensiuni şi sunt caracterizate de umplutură de 10% puf şi 90% pană de gâscă, având suprafaţă din bumbac 100%.

Pe de altă parte, persoanele alergice ar putea opta pentru produsele din bumbac. Acestea se mai numesc şi antialergice, având ţesătura din 100% bumbac, iar umplutură din puf siliconic.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle